21 Eylül 2024 Cumartesi

Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişi ikinci gününde

Sefalet ücreti dayatmasına karşı direnişe geçen Ağaç A.Ş. işçileri, Saraçhane'deki nöbetlerini ikinci gününde sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş işçilerinin örgütlü olduğu DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası (BTO-Sen) sefalet ücreti dayatmasına karşı örgütlü olduğu bütün şantiyelerden İBB binasının bulunduğu Saraçhane'deki eyleminin ikinci gününde de devam etti.

Gece nöbet tutarak parktan ayrılmayan işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren şantiyelerden gelerek eyleme devam etti.

Ağaç A.Ş. işçilerinin eylemine çok sayıda dayanışma ziyareti gerçekleşti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek de işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. İstanbul'un beton kente dönüştüğüne dikkat çeken Çiçek, kentte kalan çok az yeşili koruyan ve ayakta tutanın Ağaç A.Ş. işçileri olduğunu söyledi.

Çiçek, şöyle devam etti: "Bizim nefes hakkımızı sağlayan sizlersiniz. Bu şehri beton kent yapmak isteyenlere inat, yeşili koruyan, yeşile dost olan sizlersiniz. O yüzden biz bugün sizlerin yanındayız. Nasıl ki dün Akbelen'de ağaçları kesenlerin, Cudi'de ormanları yakanların karşısındaydık, bugün de sizin emeğinizi sömürmek isteyenlerin karşısındayız. Sizinle omuz omuzayız, sizinle birlikteyiz. Direnişiniz kutlu olsun."

Direniş halaylar ve "Ağaç A.Ş. işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla sürüyor.