21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay direnişçilerinden Özkan'a: Zenginin yanında mısınız

Direnişin 26. gününde CHP İl Kongresine giden Agrobay Seracılık işçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'la görüştü. 2015 yılında kendilerinden oy isteyen, Agrobay patronu Arzu Şentürk'ün nikah şahidi Özkan'a "Neden yanımızda değilsiniz? Zenginin yanında mısınız? Arzu hanım ne derse o" dedi. Özkan ve Özel, sorunu çözeceklerine dair işçilere vaatte bulundu.

Maruz kaldıkları baskı, mobbing, şiddet, hakaret ve aşağılanma karşısında Tarım-Sen'e üye olan ve bunun sonucunda işten çıkarılan Agrobay Seracılık işçilerinin direnişi 26. gününde.

Günlerce seslerini duyuramayan işçiler muhatap bulamadıkları için Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde direniş çadırı açtı ve gece-gündüz nöbette. İşçiler defalarca jandarma ve polis saldırısına uğradı, işkence gördü. İşçilerin arasında bacağı kırılanlar oldu.

CHP İL KONGRESİNE GİTTİLER
Direnişin 26. gününde Agrobay Seracılık'a yakınlığıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'la görüşmek üzere işçiler İzmir'deki CHP İl Kongresine gitti.

GÖRÜŞME İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
Uzun süre bekleyen işçiler, oturma eylemi yaptı. Görüşme sağlanana kadar gitmeyeceklerinin altını çizdi.

İŞÇİLERDEN ÖZKAN'A: ZENGİNİN YANINDA MISINIZ?
İşçiler adına Behice Karabulut, Özkan'la görüştü. Maaşlarının düzensiz ödenmesi, promosyonların kesilmesi, raporla oldukları halde işe gitmediklerinde kesinti olduğunu, tatillerinin yandığını, ramazan kolilerinin yarım gelmesi nedeniyle Tarım-Sen'E üye olduklarını ve 3 gün sonra işten çıkarıldıklarını hatırlatan Karabulut, "İşten çıkarılırken bize denildi ki tüm haklarınız verilecek. Biz çıktık ama bir hafta hiçbir muhatap olmadı. 26 günden beri direnişteyiz. Neyimiz var ki polis, jandarmayla karşı karşıya geliyoruz. Neden yanımızda değilsiniz? Zenginin yanında mısınız? Arzu hanım ne derse o" dedi.

İşçiler, tazminatlarının ödenmesini, kod 46'nın değiştirilmesini ve işe geri dönüşlerinin sağlanmasını istedi.

ÖZEL'DEN ZİYARET SÖZÜ
Özgür Özel de işçilere iki, üç gün içinde dayanışma ziyaretinde bulunacağının sözünü verdi.