21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay direnişi 12. gününde: Alın terimizi istiyoruz

Gasp edilen hakları için direnen Agrobay işçileri bu sabah da seranın bulunduğu yerleşkenin önüne direniş çadırını kurdu ve "Hakkımızı, emeğimizi, alın terimizi istiyoruz alana kadar buradayız" dedi.

Gördükleri baskı, mobbing, aşağılanma, tehdit ve hakaret karşısında Tarım-Sen'de örgütlendikleri için işten atılan Agrobay Seracılık işçileri direnişi sürüyor. Kimi sözlü kimi mesajla işten atılan işçilerin resmi çıkışı yapılmadığı için tazminat hakları da gasp ediliyor. Agrobay işçileri, hak mücadelesinin 12. gününde seranın bulunduğu Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesinin önüne direniş çadırını bugün de kurdu.

"İşçiyiz, haklıyızı, kazanacağız", "Agrobay hakkımızı ver" dövizlerini asan işçiler, "Haklıyız, kazanacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla çadırı kurdu.

Bir yandan da çay demleyen işçiler, "12. gündeyiz. Bugün de çadırımızı kurduk işçi arkadaşlarla. Sonuna kadar buradayız. Hakkımızı alana kadar buradayız. Hakkımızı, emeğimizi, alın terimizi istiyoruz. Yaşasın Agrobay direnişi" dedi.