21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay işçileri: Bizi muhatap almak zorundalar

Resmi çıkış işlemleri yapılmadığı için yasal hakları gasp edilen Agrobay Seracılık çalışanları sabahın erken saatlerinde işletme önüne gitti. Patronların yüzsüzlük ve pervasızlıkla hakkını aradığı için kendilerine "utan mıyor musun, bir de para mı istiyorsun" dediğini aktaran işçiler, tek dertlerinin gasp edilen haklarını almak olduğunun altını çizdi. Tarım-Sen üyesi işçiler Agrobay önünde bir muhatap kendileriyle görüşene ve resmi çıkış işlemleri yapılana kadar bekleyeceklerini kaydetti.

Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık'ta işten çıkarılan tarım işçileri hakları için direniyor. Kimisi bir mesajla kimisi de sözlü işten atılan işçilerin resmi çıkış işlemleri yapılmadığı için yasalardan doğan haklarını da kullanamıyor.

İşçiler şu an Agrobay Seracılık'ta çalışıyor görünüyor ancak işyerine alınmıyor. İşten çıkarılan işçiler seranın önünde eylem yapmış, haklarını talep etmiş ve işletmeye araç giriş, çıkışını kapatmıştı. İşçilere o gün bir heyet oluşturulması ve kendilerine taleplerini iletmesini söyleyen patronlar sırra kadem bastı.

Bu sabah 06.30 saatlerinde Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önüne giden işçiler, işyerinde çalışıyor göründüklerini bu nedenle de işletmeye girmek istediklerini söyledi. Ancak işçiler içeri alınmadı.

Mesai saatine kadar bekleyen işçiler, yöneticilere kendileriyle muhatap olmadıkları müddetçe oradan ayrılmayacaklarının altını çizdi.

‘ONLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Tarım işçileri mağduriyetlerini şöyle aktardı: "Sigortalarımız aktif görünüyor. Çıkış belgemiz yok. Pazartesi kağıtlarımız gelecekti,. Nerede kağıtlarımız? Çıkışımız gelene dek buradayız. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz."

PATRONDAN HAKKINI İSTEYEN İŞÇİYE: UTANMIYOR MUSUN
Öte yandan yöneticiler hakkını arayan işçileri pervasızlık ve utanmazlıkla parasını istediği için "utanmıyor musun, yazıklar olsun bir de para istiyorsunuz"  diye maniple etmeye çalıştığı. İşçiler ise "neden utanalım, hakkımızı istiyoruz" diye aktardı.

TARIM-SEN: HAKLARINI KURUŞU KURUŞUNA ALACAĞIZ
Tarım-Sen adına yapılan kısa bir  konuşmada, "Hala çıkışları yapılmadı ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Çıkış işlemleri yapılmadığı için hala bu işyerinde çalışıyor görünüyorlar. Buradayız çıkış işlemleri neymiş, nihayete erene kadar, tazminat haklarını da kuruşu kuruşuna alana kadar burada olmaya devam edeceğiz" dedi.

İşçilerin Agrobay Seracılık önünde bekleyişi sürüyor.