21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay patronları işçilerden kaçıyor

Agrobay Seracılık patronları günlerdir hakları için direnen işçilerden kaçıyor. İşçilerin taleplerini karşılamak yerine patron karşılarına jandarma yığıyor. İşçiler ise "bir sene de geçse o patronlar buraya gelecek, vazgeçmeyeceğiz" diyor.

İzmir Agrobay Seracılık'ta işten çıkışları resmi yapılmadığı için hakları gasp edilen işçilerin direnişi sürüyor. Bayburt Grup'a bağlı Agrobay, alın terini ve emeğini sömürdüğü, hakaret ettiği, aşağıladığı işçiler Tarım-Sen'de örgütlendikten kimisini sözlü kimisini de mesajla işten çıkardı.

PATRON İŞÇİNİN KARŞISINA JANDARMA YIĞIYOR
İşten çıkarılmalarının ardından direnişe geçen Agrobay işçileri, çıkışlarının resmi yapılmasını ve gasp edilen haklarını istiyor. Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesi önünde günlerdir eylemde olan işçilerin karşısına çıkmaktan korkan patron, jandarmayı yığıyor.

'BİR SENE DE GEÇSE PATRONLAR BURAYA GELECEK'
Jandarmanın ördüğü etten barikat önünden seslenen işçiler, "Hakkımızı istiyoruz. Ben hakkımı alamadım. Neden gelmiyorlar. Kendileri gelip de konuşmuyorlar, açıklama yapmıyorlar. Biz sizle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Onları istiyoruz buraya. Bir sene de olsa buraya gelecek patronlar. Kararlıyız burada" diyor.

Zorla mesaiye kaldıklarını kaydeden işçiler, "mesaiyi unutun diyorlar mesailerin de üzerine yatıyorlar" ifadelerini kullandı.

GÜBRE ÇUVALINDAN ÇANTALAR
Patronların lüks içinde çalıştığını kaydeden işçiler, gübre çuvallarından yaptıkları çantaları göstererek, "Bunlar bizim çantalarımız iyi bakın. Gübre çuvallarından çanta yaparız kendimize. 80 derecede çalıştık biz burada" diye vurguladı.

'KAZANACAĞIZ'
"Direne direne kazanacağız", "Agrobay işçisi yalnız değildir", "Birleşe birleşe kazanacağız", "İsteriz, isteriz hakkımızı isteriz", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla eylemlerini sürdürdü.