21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay Seracılık'ta direnen işçilere polis saldırısı

Günlerdir hakları için mücadele eden Agrobay Seracılık işçilerine polis saldırdı, çok sayıda işçi işkenceyle gözaltına alındı.

Agrobay Seracılık'ta gasp edilen hakları için 17 gündür gece gündüz direnen, Tarım-Sen üyesi tarım işçileri, şirketin önündeki yolu oturma eylemiyle trafiğe kapattı. Sendika düşmanı patron işçileri işten atmış, işçilerin resmi çıkışları yapılmayarak tazminatları gasp edilmişti.

Ekmek parası için yıllarca sigortasız çalıştıklarını belirten tarım işçileri, "Bizi hırsızlıkla suçluyorlar, şimdi biz işe nasıl gireceğiz? Asıl hırsız olan onlardır. Patron hafta tatili keser, izinleri keser, mesaileri keser, sigortasız çalışanları saklar. Sonra biz hırsız oluruz" ifadelerini kullandı.

Polis ve jandarma tarım işçilerine saldırdı, çok sayıda tarım işçisi, Tarım-Sen sendika başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Başkanı Gökay Çakır ve örgütlenme uzmanı Başaran Aksu işkenceyle gözaltına alındı. Polis saldırısı sonucu çok sayıda kişi fenalık geçirdi. Gözaltına alınanlar arasında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

İşçiler gözaltı saldırısına "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganıyla tepki gösterdi.