21 Eylül 2024 Cumartesi

Agrobay Seracılık'ta işçilerin direnişi sürüyor

Günlerdir hakları için mücadele eden Agrobay Seracılık işçileri, eylem yaptıkları yoldan geçmek isteyen bir aracı engelledi. Alternatif yol varken aracının özellikle eylem alanlarından geçmeye çalıştığına tepki gösteren işçiler, "Orada başka yol var neden bizim olduğumuz yerden geçmeye çalışıyor, vermeyeceğiz yolu" dedi.

Agrobay Seracılık'ta gasp edilen hakları için günlerdir gece, gündüz direnen tarım işçileri Hasan Şentürk Tarım Yerleşkesini trafiğe kapattı. Bayburt Grup'a bağlı Agrobay Seracılıkta mobbing, baskı gören, hırsızlıkla suçlanan, aşağılanan, darp edilen işçiler haklarını aramak için Tarım-Sen'de örgütlendi.

Sendika düşmanı patron işçileri işten attı. Resmi çıkışları yapılmadığı için tazminatları gasp edilen işçiler haklarını arıyor. İşçiler bugün yerleşkenin önünü trafiğe kapattı. Alternatif bir çıkış varken, eylemi bölmek için işçilrein olduğu yoldan geçmek isteyen aracı durduran kadınlar, "Ez" dedi.

"Orada başka yol var neden bizim olduğumuz yerden geçmeye çalışıyor, vermeyeceğiz yolu" diyen kadınlar, "Yaptığınız suç yolu kapatıyorsunuz, hakkını yine ara" diyen sera çalışanlarına "suç değil bizim yaptığımız" vurgusu yaptı.

Kadınların yolu açmaması üzerine araç diğer yoldan çıktı.

"Ölürüm de gitmem, hakkımı istiyorum" diyen kadınların direnişi sürüyor.