30 Eylül 2024 Pazartesi

Xanim Îbrahîm: Erkekler özeleştiri vererek kendini yenilemeli

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) "İntiharlar çözüm değil, çözüm örgütlü yaşamda" başlığıyla kampanyasını sürdürüyor. Bu kampanya ile amaçlarının halkı bilinçlendirmek ve örgütlü mücadele çağrısı yapmak olduğunu dile getiren JKŞ'li Xanim Îbrahîm, devrim kurumlarının halka açık olduğunu vurguladı. Kadınların intiharlarının nedenlerine ilişkin erkeklerin kendini sorgulaması gerektiğini söyleyen Xanim Îbrahîm, devrim düşmanlarının bu devrimi yok etmek için halkı uyuşturucu bağımlılığını kullanarak yozlaştırmaya çalıştığını ekledi. 

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) "İntiharlar çözüm değil, çözüm örgütlü yaşamda" başlığıyla kampanya başlattı. JKŞ üyesi Xanim Îbrahîm, kampanyayı ETHA'ya değerlendirdi. JKŞ ve TKŞ olarak kampanyayı başlatma nedenlerinin son süreçte artan intiharlar olduğunu söyleyen, Xanim Îbrahîm, "Daha öncede intiharlar vardı ama azdı. Ayda yılda bir oluyordu ama şimdi aylık bu durum yaşanıyor ve intihar sayısı çoğaldı. İntihar edenlerin içerisinde erkekler de var ama çoğunluğu kadın" dedi.

Kampanya ile intiharların çözüm olmadığı, çarenin örgütlü mücadelede olduğu konusunda halkı bilinçlendirme olduğunu hatırlatan Xanim Îbrahîm, örgütün kapılarının halka açık olduğunu da ekledi. Kampanya çalışmaları kapsamında afiş çalışmaları, bildiri dağıtımı ve ev toplantılarını yaygın şekilde örgütlediklerini dile getiren Xanim Îbrahîm, özellikle ev toplantılarında birebir sohbetlerle intiharlara ve yaşanan sorunların çözümlerine ilişkin tartışmalar yürüttüklerini söyledi. 

'KADIN İNTİHARLARINDAN DOLAYI GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI'
Çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Xanim Îbrahîm, devrim kurumlarının da bu konu üzerine yoğunlaştığına dikkat çekti ve ekledi: "İnsanları bu konuda bilinçlendirmeliyiz ki kim intiharı düşünürse örgütün kapısına gelsin."

Kadın intiharlarından dolayı, intihar eden kadınların evli oldukları erkekler, babaları, abilerinin şu an sorgulamada olduğunu ifade eden Xanim Îbrahîm, "Çünkü kimse isteyerek intihar etmez. Eğer baskı ve şiddet nedeni ile bu intiharlar yaşanıyorsa ona göre ceza alacaklar" dedi.

'DÜŞMAN UYUŞTURUCU İLE DEVRİMİ YOK ETMEK İSTİYOR'
Erkek intiharlarının en büyük nedeninin uyuşturucu bağımlılığı olduğuna dikkat çeken Xanim Îbrahîm, konuşmasına şöyle devam etti: "Suriye rejimi, Türk devleti ve devrim düşmanları uyuşturucu dağıtıyor. Bu yöntemle devrimimizi yok etmek istiyorlar, halkımızın kültürünü bozmak istiyorlar. Uyuşturucu ile kendi değerlerinden uzaklaştırıp, kaybetmesini; beyinlerini yönetmek istiyor. Uyuşturucu kullananların hiçbir şey düşünmemesini, sadece ölümü düşünmesini, 24 saat uyumasını istiyor. Düşman bu devrimin yok olmasını istiyor. Halkımız bunun karşısında uyanık olmalıdır, uyuşturucu kullananlar zaten intihar etmese de yavaş yavaş ölüyor, onları öldürüyor."

Rojava devriminin bir kadın devrimi olduğunu söyleyen Xanim Îbrahîm, "Özerk Yönetim bu konuda gerekli adımları atıyor, hiçbir zaman kadın haklarından vazgeçmez. Bu devrim, kadın devrimidir. Kadın haklarından geri adım atmamalıyız ve izin vermemeliyiz. Biz kadınlar olarak da bunu hiçbir zaman kabul etmeyiz" dedi.

'İNTİHARLAR ÇÖZÜM DEĞİL GELİN SORUNLARI ÖRGÜTLE BİRLİKTE ÇÖZÜN'
"Yaşamımız zorlu, büyük bir savaşın içerisindeyiz, bir devrimdeyiz. Bütün dünyada savaş var. Hiç kimse düşünmesin ki başka yerlerde insanların hayatı çok güzel. Onların da yaşamları çok zahmetli. Her yerde açlık, zorluklar var. Halkımız hiçbir zaman sadece bizim burada zorluklar var diye düşünmesin. Dünyaya bakalım, oralara göre bizim yaşamımız çok güzel" diyen Xanim Îbrahîm bütün halka intiharların çözüm olmadığı, örgüte katılıp sorunları örgütle birlikte çözüm bulma çağrısında bulundu.

Erkeklere kendilerini sorgulama ve yeniden inşa etme çağrısı yapan Xanim Îbrahîm, "Erkekler kendilerini yeniden inşa etmelidirler, özeleştirilerini vermelidirler, oturup kadınlar neden intihar ediyor diye düşünsünler, eğer kadınlara zulüm etmeseler, şiddet uygulamasalar bunlar olmaz" dedi.