22 Eylül 2024 Pazar

AKP'nin ABB adayı Altınok Ankara'yı parsellemiş

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok, mal varlığını açıkladı. Altınok'un Ankara'yı parsellediği ortaya çıktı. Çok sayıda gayrimenkul sahibi Altınok'un, Ankara'da birçok ilçesinde 6 milyon metrekare büyüklüğünde arsası olduğu açığa çıktı.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok'un Ankara'nın birçok ilçesinde parsel parsel arsası olduğu ortaya çıktı. Altınok'un çok sayıda gayrimenkulu de bulunuyor. Arsalarının yüzölçümü ise Monako'nun yüzölçümünden daha büyük. Altınok'un Kızılcaşar, Çayyolu, Zübeyde, Kazan Saray, Etimesgut, Susuz, Altındağ, Bağlum, Bala, Yukarı Hacıbekir, Şehriban, Aşikoğlu, Bahçekaradalak, Çiğdem, Şehriban, Yaylagözü, Kazan'da 46 parçadan oluşan arsa, bağ, tarla, bostan olarak geçen toplamda 6 milyon metrekare, yani 6 bin dönüm arsası bulunuyor. Altınok'un ayrıca, Tunalı Hilmi, Tepebaşı ve Çiçekli (8 daire), Karargahtepe'de evleri, Aşikoğlu ve Zübeyde'de birer binası bulunuyor.

"Mülk bizim değil Allah'ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" diyen AKP'li Altınok, dün akşam açıkladığı mal varlığının tamamının yüzölçümü ve bedeline ilişkin bir bilgi paylaşmaktan imtina etti. Üstelik bu mal varlıklarını nasıl edindiğine ilişkin de bilgi vermedi.

Altınok'un kira gelirleri, araç, altın, döviz, ziynet eşyası, aktif banka hesapları ve başkaca kentlerde gayrimenkul ve arsaları bulunup bulunmadığı da tam bir muamma.

A TAKIMININ MİMARI
Alparslan Türkeş'in sağ kolu olan Turgut Altınok, 1994 yılında MHP'den Ankara Keçiören belediye başkanı seçildi. Belediye bünyesinde faşistlerden oluşan 'A Takımı'nı kurarak Alevilere, devrimcilere ve emekçilerin oturduğu semtlerde insanlar üzerinde terör estirdi. Sevgilisiyle el ele gezenlere saldıran, kendilerini "ahlak polisi" olarak gören Altınok'un A Takımı, 1995 yılında Keçiören'in Ovacık Mahallesi'nde Erdal Yıldırım adlı genci öldürdü.

Altınok'un A Takım'ının saldırıları sonraki yıllarda da devam etti. 12 Ekim 2019'da, Arda Polat adlı gence ve sevgilisine ellerinde telsiz, bellerinde silahlı kişiler saldırdı. Saldıranların Altınok'un A Takımı olduğu ortaya çıktı.