20 Eylül 2024 Cuma

Ankara'da 33'lerin düşlerini yaşatma sözü verildi

Sakarya Meydanında yapılan açıklamada, 33'lerin düşleri gerçek olana dek mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının 9. yılında Sakarya Meydanında 33 düş yolcusu için yan yana geldi. Suruç şehitlerinin fotoğrafları ve "9. yılında Suruç için adalet herkes için adalet pankartının açıldığı eylemin basın metnini, Umut Kocabıyık okudu. Kocabıyık, "Buradan yüksek sesle bir kez daha söylüyoruz ki onların, 33 düş yolcusunu kurduğu hiçbir düş yarım kalmayacak. Halkların barış içinde onurlu ve eşit bir yaşam sürdüğü dünyayı kurana dek mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Basın açıklamasının ardından 10 Ekim Barış Derneği adına yapılan konuşmada, 9 yıl boyunca Suruç için adalet mücadelesinin sürdüğü kaydedildi.

AKIN: DİRENİŞİ SONUNA KADAR YÜRÜTECEĞİZ
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın, 9 yıl önce DAİŞ çeteleri karşısında destan yazan, ortak mücadele yürütmeye çalışanlara destek olmak için 33'lerin katledildiğini hatırlattı. Akın, direnişi sonuna kadar yürüteceklerini söyledi ve ekledi: "Buradan bu katillerin ve işbirlikçilerin hesabını sorana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum."

TİTİZ: ORTAK YAŞAMI KURACAĞIZ
SYKP Genel Başkanı Mertcan Titiz, 9 sene önce Kobanê'de eşitlik ve özgür bi yaşam mücadelesiyle dayanışmak için Türkiye ve Kürdistan'ın birçok kentinden yola çıkan düş yolcularının Suruç'ta ölümsüzleştiğini hatırlattı. Titiz, "Ortak yaşam mücadelesini, Rojava'da, Rojhilat'ta, Bakur'da, Başur'da Türkiye'de tüm dünyada kurma mücadelesini 33 düş yoldaşımızı bize emanet etti" dedi. Titiz, ortak yaşamı kurana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.