22 Eylül 2024 Pazar

Antep'teki patronlar işçinin canını hiçe sayıyor

Antep'teki patronlar depremler sonrası işçileri çalıştırmaya zorluyor, işten atmakla tehdit ediyor.

İktidarın rant politikalarından güç alan patronlar, işçi ve emekçilerin emeklerini sömürdüğü yetmezmiş gibi canlarını da tehlikeye atıyor. Maraş merkezli depremlerin ardından depremzede işçiler işten atılmakla tehdit edilmişti.

Dün akşam Antakya'da art arda meydana gelen depremler sonrası, Antep'te işçilerin işten çıkarılmasına izin verilmedi, çalışmaya zorlandı. Antep İşçi Postası, sosyal medya hesabından işçilerin kendisine yolladığı mesajları paylaşırken, BİRTEK-SEN Cengiz Topel işçi durağında açıklamalar yaptı.

'PATRON ÇIKMAMIZA İZİN VERMEDİ'
İşçilerin mesajları şöyle: "Özsever Tekstil'de çalışıyoruz. Patron çıkmamıza izin vermedi müdür de makinalar çalışıyor mu diyor. Böyle bir günde hala üretimi soruyor çoluk çocuk dışarıda biz çalışmada devam ediyoruz."

'CANIMIZIN HİÇBİR ÖNEMİ YOKMUŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ'
"Biz işçiler olarak canımızın, ailemizin, çoluğumuzun çocuğumuzun hiçbir önemi yokmuş gibi çalışıyoruz. İşimiz daha önemli sanki çoluk çocuk dışarıda per perişan biz çalışıyoruz. Böyle düzenin allah belasını versin."

'MÜDÜR BİR ŞEY OLMAZ ÇALIŞIN DEDİ'
"Bize işe gelin diyorlar. Nasıl. Ailecek dışarıdayız işe gelin diyorlar nasıl insanlar bunlar. Müdür demiş bir şey olmaz. Nasıl bir karakteriniz var be sen kendini güvene almışsın biz nasıl yapacağız."

TÜRKMEN: AİLEMİZ SOKAKTAYKEN BİZE İŞBAŞI YAPTIRAMAZSINIZ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, depremin üzerinden bir hafta geçmeden işçileri işe çağıran Antep'teki patronların son depremden sonra yine işçileri çalışmaya zorladığını vurguladı.

Türkmen, "Ailelerimiz sokaktayken, çocuklarımızı sokakta bırakıp işe gidemeyiz. Deprem tehlikesi ve bu mağduriyet ortadan kalkana kadar bütün işçiler ücretli izinli sayılmalıdır. En az 6 ay boyunca deprem bölgelerinde işte atma yasağı getirilmelidir. İşçilerin hayatı ve hakları patronların insafına bırakılamaz" dedi.