21 Eylül 2024 Cumartesi

Ataşehir Belediyesi işçileri direnişe başlıyor

Ataşehir Belediyesi şirketi ATAPER işçileri zorunlu emeklilik dayatmasıyla işten çıkarılmalarına karşı pazartesi  Ataşehir Belediyesi merkez binasında direnişe başlıyor. Üyesi oldukları Genel-İş işçilerin "önce yanınızdayız" dedi ardından telefonlarına cevap vermedi bir süre sonra ise işçilere haber vermeden üyeliklerini iptal etti.

İşten atılan Ataşehir Belediyesi işçileri 2 Ekim Pazartesi günü direnişe başlayacağını duyurdu ve dayanışma çağrısı yaptı. Ataşehir Belediyesi şirketi ATAPER işçilerinin 26 Eylül 2023'te çıkışı verildi. İşçilere açıklama olarak, "prim gününüz ve yaşınız doldu o nedenle sizi kod 8'den emekli ediyoruz" denildi.

'İŞTEN ATILMAMIZ KANUNSUZDUR'
İşten atılan 9 işçi, "İşten atılmamız kanunsuzdur. İş yasasına göre işçiler istemediği takdirde emekli edilemezler, bunun ismi emekliliği bahane ederek işten çıkarmaktır. Bunun ismi çalışma hakkımızın ihlalidir" dedi.

'GENEL İŞ YANINIZDAYIZ DEDİ ÜYELİKTEN ÇIKARDI'
656 sayılı KHK ile getirilen zorunlu emeklilik yasasının Mart 2023'te kaldırıldığına dikkat çeken işçiler, şöyle devam etti: "Ayrıca bizler Genel-İş 3 nolu sendika üyeleriyiz. Sürecin başından bu yana şube yöneticilerimiz bilgilendirdik, iletişimde olmak için çok gayret içinde olduk. Ancak ilk başta, 'çok haklısınız, yapamazlar basın açıklaması yaparız' diye cevap veren yöneticilerimiz kısa süre içerisinde anlayamadığımız biçimde bu söylemlerini terk ettiler, hukuki haklarımız olduğunu ama belediyenin bunu yapabileceğini ifade etmeye başladılar. Biz bu söylediklerini anlamadık sorduk, cevap vermediler ve sonuçta telefonlarımıza çıkmamaya başladılar. Ve bizler işten çıkarıldıktan sonra da sendika üyeliklerimize bize haber vermeden son vermişler. Sendika yöneticilerinin bu yaptığı suçtur, yanımızda olmalarının görevleri olduğunu bir kez daha buradan hatırlatıyoruz.

'PAZARTESİ DİRENİŞE BAŞLIYORUZ'
"Ve işçi arkadaşlarımız; hepimiz bu hukuk dışı uygulamaların hem sendika hem belediye yönetimi tarafından yapıldığı yerdeyiz. Bu yerde ne biz ne siz ne sevdiklerimiz ne de işimiz güvende ve güvenceli değil. Güvenceli yaşam için sevdiklerimiz için işimiz için direneceğiz ve aynı gemide olan sizlerin bizlere nasıl yapabiliyorsanız o kadar omuz vermesini gönülden istiyoruz. 2 Ekim Pazartesi günü saat 08.00'da Ataşehir Belediyesi merkez binasında direniş başlatıyoruz. Kanunsuz işten çıkarmalara hayır diyoruz işimizi geri alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."