20 Eylül 2024 Cuma

AvEG-Kon 3. Yaz Kampı başladı

AvEG-Kon Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan göçmenlerle birlikte örgütlediği 3. Yaz Kampı 22 Temmuz'da başladı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan göçmenlerle birlikte örgütlediği 3. Yaz Kampı 22 Temmuz'da başladı.
 
Bu yıl örgütlenen yaz kampı Kürdistan'da yaşanan sömürü ve zulüm, faşist baskı ve zorbalığa, Efrîn'de devam eden işgal saldırısına karşı "Türkiye'ye gitme" kampanyasının bir parçası olarak örgütleniyor.
 
22 Temmuz akşamı AvEG-Kon Eşbaşkanları Birsel Ocak ve Baki Selçuk kampın açılışını yaptı. Eşbaşkanlar yaptıkları konuşmada "Bir yıl boyunca Efrîn işgal edildiğinde birlikte karşı koyduk, sokaklara birlikte çıktık, polis saldırısını kol kola birlikte göğüsledik. Baskın seçim sürecinde hep birlikte gece gündüz çalıştık. Kadın özgürlük mücadelesinin kazanımlarını birlikte koruduk. Tutsaklarımızı hep birlikte sahiplendik. Ve şimdi de bir tatili birlikte yaşayacağız" dedi.
 
Kapitalizmin bencil, bireyci tatil anlayışına alternatif bir tatil örgütlediklerini ifade eden eşbaşkanlar "Burada 15 gün boyunca denizin güneşin güzelliğini paylaşacağız elbette. Ama aynı zamanda mücadelenin bir yılını da değerlendirecek, faşizme karşı mücadelede sorumluluklarımızı da tartışacağız. Avrupa'nın dört bir yanından gelen emekçiler olarak deneyimlerimizi paylaşacak ve birbirimizden de öğreneceğiz. Ölümsüzlerimiz, tutsaklarımız bizimle olacağı gibi yanımızda gazilerimiz de olacak. Onlara her dokunuşumuz faşizme karşı mücadele de ödenen bedeller karşısında büyük bir iradeye de dokunuş" olduğunu ifade ettiler.
 
Eşbaşkanlar, "Adı üstünde kolektif yaşamın güzel bir örneğini yaşayacağız. Şarkılarımız, türkülerimiz, şiirlerimiz ve kahkahalarımıza yeteneklerimizi katacak her anımızı ortaklaştırmaya çalışacağız. Sosyal ve kültürel aktiviteler, paneller, bilgi yarışmaları ve spor karşılaşmalarıyla her anı dolu dolu geçirmenizi umuyoruz. Kurduğumuz komisyonlarımızda tüm kamp katılımcıları yer alabilir, önerileriyle zenginleştirebilirler" çağrısı yaptılar.
 
Kampa katılanların kendilerini tanıtmaları ve kampa dair, duygu, düşünce ve önerileriyle kampın ilk günü tamamlanmış oldu.
 
İkinci gün ise gündüz deniz ve güneşin keyfini çıkaran katılımcılar, ay ışığında sahilde hep birlikte söylenen şarkı, türkü ve şiirlerle başlayan geceyi ilerleyen saatlerde halay ve horonlarla tamamladı.