20 Eylül 2024 Cuma

AvEG-Kon: Faşizmden hesap sormak için 1 oy HDP'ye 1 oy Demirtaş'a

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Avrupa'daki Türkiye'li ve Kürdistan'lı seçmenlere çağrı yapan AvEG-Kon, "Faşizmden hesap sormak için 1 oy HDP'ye, 1 oy Demirtaş'a" dedi.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Avrupa'daki Türkiye'li ve Kürdistan'lı seçmenlere çağrı yaptı.
 
AvEG-Kon, "AKP/Saray faşist diktatörlüğü, ülkeyi 2019'a kadar yönetemeyeceğini anladığından, diktatörlüğünü sağlamlaştırmak için çare olarak gördüğü baskın seçim planı şimdiden kendisini vurmuş durumda. HDP'yi engellemek için başvurduğu şiddet, HDP mitinglerine, seçim bürolarına, arabalarına, aktivistlerine saldırılar, gözaltılar, tutuklamalar, işkenceler, medya ambargosu vb. seçim çalışmasını önlemek bir yana, öfkeyi, direnci, hesap sorma kararlılığını bileyerek, seçim çalışmalarını güçlendiriyor" dedi.
 
Seçim tarihi yaklaştıkça ve anketler Erdoğan'ın kazanamayacağını gösterdikçe, Erdoğan'ı daha da saldırganlaştırdığını ifade eden AvEG-Kon, "Çaresizlik içinde idam tehditleriyle, Güney Kürdistan'a, Kandil'e bombalar yağdırarak, toplumda yeni bir ırkçı-şoven dalga yaratmaya çalışarak, desteğini artırmayı umuyor" diye kaydetti.
 
Ancak işçi ve emekçilerin, ezilenlerin birleşik demokratik cephesi olan HDP'nin, 7 Haziran'da olduğu gibi, yeniden Erdoğan'ın kaderini belirleyecek esas güç olduğunu vurgulayan AvEG-Kon, "Faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütmek, AKP/Saray faşist diktatörlüğünün tek adam/tek parti iktidarını yıkmak, işlediği tüm suçların hesabını sormak için faaliyetini yoğunlaştırıyor" diye belirtti.
 
Avrupa'da yaşayan Türkiye'li ve Kürdistan'lılara çağrı yapan AvEG-Kon, "Avrupa'nın kimi ülkelerinde 7 Haziran'da ve diğer ülkelerde ise son günlerde başlayan oy verme işlemi 19 Haziran'a kadar devam edecektir. 24 Haziran'da faşizme karşı birleşik mücadelenin kazanması için Avrupa oyları önemli rol oynamaktadır. Seçimlere mutlaka katılarak bir oyunuzu HDP'ye, bir oyunuzu da Demirtaş'a vererek, savaştan, kandan beslenen AKP/Saray diktatörlüğünden hesap soralım" dedi.