20 Eylül 2024 Cuma

Bakırhan Batman'da demokratik kitle örgütleriyle buluştu

Batman'da sistemin özel savaş politikalarını hayata geçirdiğini ve kenti pilot bölge seçtiğini söyleyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, sokak sokak uyuşturucuya karşı mücadele edeceklerini kadınları daha çok sosyal ve ekonomik hayata katacak politikalar üreteceklerini ve gençleri göçe zorlayan politikalara karşı savaşacaklarını ifade etti. Bakırhan, "Batman'ın yoksul emekçi kadınlarının aile ekonomisine katkı sunabilecekleri projeler yaratmak zorundayız. Biz biriz, biz beraberiz, kardeşiz, arkadaşız, yoldaşız. Biz birbirimize eksik yapabiliriz, yanlış yapabiliriz ama biz bizi yok eden düşman gibi değiliz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman'da demokratik kitle örgütleriyle görüştü. Batman'ın son derece önemli olduğunu söyleyen Bakırhan, "Geçmişte bize karşı cinayet işleyen bir geleneği Batman'da örgütlemeye çalışıyorlar" dedi. Bakrıhan, direniş konusunda örnek olan Batman'da özel savaş tekniklerini hayata geçirdiklerini belirtti.

‘ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARINI HEP BİRLİKTE BOŞA ÇIKARACAĞIZ'
Batman'ın sistem tarafından özel savaş politikalarında pilot kent seçildiğini söyleyen Bakırhan, Batman'ın hakikatine, özüne, değerlerine güçlü bir şekilde dönmesi gerektiğini dile getirdi. Bakırhan, "Bu dönem bireysel çıkarlarımızı tartışacağımız bir dönem değil. Varlık yokluk mücadelesi yürütüyoruz. Ya beraber yok olacağız, bizi çürütecekler, boyun eğdirecekler ya da hep beraber güçlü bir birlikte örgütleneceğiz, güçleneceğiz ve sistemin bu baskılarını boşa çıkaracağız. Kaç kez boşa çıkardık, Batmanlılar çok iyi bilir. Bu sistemin planladığı ama gelip Batman halkına çarparak dağılan oyununu kaç kez boşa çıkardık? Bunu da boşa çıkaracağız. Kürt halkı 31 Mart'ta kayyım anlayışına, oyunlara, baskılara ve bizim eksiklerimize rağmen bu sistemi boşa çıkarmıştır. Şimdi bu özel savaş politikalarını hep birlikte boşa çıkaracağız" dedi.

‘HALKIN YAŞADIĞI SORUNLARA SIRTIMIZI DÖNMEYİZ'
Batman'da sokak sokak uyuşturucuya karşı mücadele yürüteceklerini, kadınların daha fazla ekonomik ve sosyal yaşama katılmasını sağlayacaklarını; gençlerin göç yollarında boğulmasını engelleyecek politikaları hayata geçireceklerini ifade eden Bakırhan, "Belki herkese iş ve aş veremeyeceğiz ama bizim iktidar olduğumuz yerel yönetimlerde açıkta kimse kalmayacak, aç kimse kalmayacak. Çocuğuna süt, mama, bez götüremeyen ailenin kalmaması gerekiyor. Belediye Eşbaşkanımız belediye binasında değil sokaklarda, mahallelerde görevini yapacak. Belediyelerimiz teknik meselelerle uğraşmak yerine kahvehanelerde, STK'larda, parklarda insanımızın ne düşündüğünü, bizden ne beklediğini gidip yerinde öğrenecek ve gereğini yapacak. Bizler makam ve mevkilere seçilirken bu sözleri verdik. Hiç kimse verdiği sözden geri adım atmayacak. Biz sizin için varız, biz sizin özgürlüğünüz için varız. Biz geçmişten kalan mirasın özgürlüğe dönüşmesi için varız. O vekil koltuklarına oturarak, belediye koltuklarına oturarak halkın yaşadığı sorunlara sırtımızı dönemeyiz. Zaten dönmüyoruz, dönmeyeceğiz. Sokaklarda varlarmış. Yahu yüzde 65 oy olan bir kentin sokakları bizimdir, salonları bizimdir. Kültür sanat faaliyetlerini yapacak olan bizleriz. Onlar halayı yasaklıyorsa, biz Batman kent merkezinde de her köy ve mahallede de kültür sanat etkinliklerini, dil etkinliklerini artırarak devam ettirmeliyiz. Bunun önünde engel yok. Batman'ı geçmişte olduğu gibi kültür, sanat ve dilin merkezi haline getireceğiz. Tasarruf tedbirlerinin arkasına sığınmayacağız. Batman'ın park ve bahçelerinde oturan insanlarımız kendi diliyle dengbejleri dinleyecek. Batman'ın gençleri kahveler yerine sosyal kültürel faaliyetlerle uğraşacak. Batman'ın yoksul emekçi kadınlarının aile ekonomisine katkı sunabilecekleri projeler yaratmak zorundayız. Biz biriz, biz beraberiz, kardeşiz, arkadaşız, yoldaşız. Biz birbirimize eksik yapabiliriz, yanlış yapabiliriz ama biz bizi yok eden düşman gibi değiliz. Bizi yok etmeye çalışan düşman ile bizi aynı gören arkadaşlar lütfen duruşunu, durduğu yeri tekrar gözden geçirsin. Toplantımız uzun, daha çok sizi dinlemek için geldik. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Batman'ın 90'larda yaşadığı acıları hisseden bir yoldaşınız olarak söylüyorum; bu kenti içinde bulunduğu rehavetten, iç çelişkilerden, birbirini ve kurumunu yıpratan bu yaklaşımdan çıkaralım. Bunu yapacağımıza da inanıyorum."