22 Eylül 2024 Pazar

Bakırhan seçim çalışmalarına Erzurum'da devam etti

Erzurum'da halk buluşmalarına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, AKP'li adayların iki yüzlü politikaların bir kez daha teşhir etti. Halkların kanmayacağının altını çizdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Karayazı, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarına katıldı.

Şeyh Saidlerden Seyit Rızalara aynı davanın mücadelesini yürüttüklerini dile getiren Bakırhan, Kürt sorununa dikkat çekti. Kürtçe propaganda yapanların, Kürt halkının dostu olmadığının altını çizen Bakırhan, Kürt kentlerine kayyum atandığını, Meclis'te Kürtçe'nin "bilinmeyen dil" olarak geçtiğini hatırlattı. Öte yandan AKP'li Murat Kurum'un Filistin halkını seçim propagandası malzemesi yapmasına tepki gösteren Bakırhan, "İsrail'le en büyük gıda ticaretini yapan ülke hangisi? İsrail'in Filistin halkını katlettiği silahların demirini, metalini, çeliğini veren ülke kim? Türkiye! Bu ikiyüzlü politika Allah aşkına Filistin halkını seviyor mu? Meclis'te Kürtçe konuştuğumuzda sesimizi kısıp burada Kürtçe propaganda yapanlar gerçekten Kürt halkının dostu mudur? Tabii ki hayır" dedi.

Gülser Eren ve Meral Alagöz'ü aday olarak gösterdiklerini hatırlatan Bakırhan, eşbaşkan adaylarnı tanıttı. Gülderen Varlı'nın ise büyükşehir eşbaşkan adayı olarak tüm Erzurum için çalışacağının altını çizen Bakırhan, "Büyükşehir demeyin, şehirde alacağımız oylar Kürt halkının varlığının, demokrasi talebinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyacak. Lütfen hem Hınıs'taki adaylarımıza hem büyükşehirdeki adaylarımıza oy verin. Sandıklarınıza sahip çıkın" çağrısı yaptı. 

Bakırhan, son olarak şunları söyledi: "Hınıs'ta yaşayan Alevi yoldaşlarımız da var. Onlar da emin olsunlar ki cemevlerinin resmi ibadet statüsüne kavuşması için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız. Alevi yoldaşlarımızın, canlarımızın da Kürtlerle birlikte eşit yurttaş olma mücadelesinden asla taviz vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum."