20 Eylül 2024 Cuma

Bangledeş'te iktidar partisi temsilcisi muhalif kadına tecavüz etti

Bangledeş?te iktidar parti temsilcisi ile birlikte 7 kişi kendilerine oy vermeyen kadına tecavüz etti.
Bangladeş'te, aralarında iktidar partisi Avami Birliği'nin yerel temsilcisinin de bulunduğu yedi kişi muhaliflere oy veren bir kadına tecavüz etti.
 
Geçen hafta yapılan seçimlerde muhalif Bangladeş Milliyetçi Partisi'ne oy veren kadın, seçim gecesi iktidar partisinin bölge temsilcisinin de aralarında olduğu kişilerin toplu tecavüzüne uğradı.
 
Bangladeş'te çıkan haberlerde, tecavüzcülerin kadını gün içinde muhalif adaya oy vermemesi yönünde tehdit ettiği ve kadının bu durum karşısında şikayette bulunduğu aktarıldı.
 
Kadının kocası, geçen hafta şikâyette bulunup Noakhali bölgesindeki evlerine giderken bir grup erkeğin gece yarısı yollarını kestiğini söyledi. Şikâyetinde, zanlıların kendisini ve dört çocuklarını bağladığını anlatan koca, eşine de cinsel tacizde bulunulduğunu söyledi.
 
İktidarda olan Avami Birliği partisinin bölge temsilcisi Ruhul Amin'i ve beraberindeki 6 kişi kadına saldırarak tecavüz etti. 35 yaşındaki kadın hastaneye kaldırıldı.
 
Muhalif partiler başkent Dakka'da ve Noakhali'de protesto gösterileri düzenledi. Avami Birliği, tecavüzcü bölge temsilcisini partiden ihraç etti ancak yine de tecavüzü inkar etti.
 
Seçimleri Avami Birliği partisi açık ara farkla kazanmıştı. Seçim günü iktidar partisi ise muhalifler arasında çıkan çatışmalarda en az 17 kişi öldü.