20 Eylül 2024 Cuma

Barış talebini büyütme çağrısı

Tecride ve savaş politikalarına karşı açıklama yapan Mardin Barış Anneleri Meclisi, "Savaşa artık yeter" diyerek, barış talebini büyütme çağrısında bulundu.

Mardin Barış Anneleri Meclisi, Kızıltepe ilçesinde bulunan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde (MEBYA-DER), PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, hapishanelerdeki hak ihlalleri ve giderek derinleştirilen savaş politikalarına ilişkin açıklama yaptı.

Barış Annesi Felek Tanırgan, Güney Kürdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye'e dönük saldırıları kınadıklarını belirterek, savaşın bir an önce sonlanmasını istedi. "Savaşa artık yeter. Anneler uyuyamıyor. Anneler savaş istemiyor" diyen Tanırgan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için tutsakların direnişine dikkat çekerek, tutsakların taleplerine kulak verilmesini istedi.

Öcalan'ın özgürlüğünü istemekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Barış Annesi Lamia Ayaz, Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini belirtti. İran'da Kürt kadınlarının idam edilmesine de tepki gösteren Ayaz, İran hükümetine idam kararlarından geri dönmesi çağrısında bulundu. Barış Anneleri olarak yıllardır barış talep ettiklerini ifade eden Ayaz, başta Kürt anneleri olmak üzere dünyanın her yerindeki annelere barış talebini büyütme çağrısında bulundu.