22 Eylül 2024 Pazar

Barzanî ve Güler bir araya geldi

İşgalci Tük devletinin Kürdistan'a yönelik sömürgeci saldırıları sürerken Neçirvan Barzani ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler bir araya geldi.

Antalya 3. Diplomasi Forumuna katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Milli Savunma Yaşar Güler ile bir araya geldi. Görüşmeyi Milli Savunma Bakanlığı X hesabından duyurdu. Bakanlık görüşmeyi, "Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Diplomasi Forumu için Antalya'ya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ikili görüşme gerçekleştirdi" biçiminde verdi.

Neçirvan Barzani, dün gece de Erdoğan ile bir araya gelmişti. İşgalci Türk devleti, Rojava, Güney Kürdistan, Şengal ve Maxmûr'a yönelik işgal saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Uluslararası insan hakları kuralları ve savaş hukukunu ihlal eden Türk devleti, Kürt halkını soykırım saldırılarıyla katlediyor.

Irak ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti ise saldırılar karşısındaki sessizliğini korumaya devam ediyor. Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzanî'nin Türkiye'deki temasları devam ederken işgalci Türk devleti, dün Süleymaniye'nin Kelar ilçesinde bir evi hedef aldı. Saldırı sonucu 1 kişi katledildi. Yine Kuzey Kürdistanlı yurtsever Doktor Sabri Toprak Süleymaniye'de hedef alınarak katledildi.

29 Şubat'ta ise Şengal'de Şehit Aileleri Kurumu'na ait bir araç SİHA'larla hedef alınmıştı ve 1 kişi katledilmişti. İşgalci Türk devleti, geçen hafta da Rojava'nın Dêrik kentinde 4 aracı hedef alarak İç Güvenlik Güçleri'nin 3 üyesini katletmişti.