30 Eylül 2024 Pazartesi

Basel'de Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Siyonist güçlerin Basel'de gerçekleştirdiği ilk kongrenin 125'inci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamalara karşı eylem yapıldı. Rjz, Young Struggle, Zora, Aufbau, Filistin Komitesi Basel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda devrimci örgütün gerçekleştirdiği yürüyüşte, siyonizme ve emperyalizme karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Siyonist güçlerin 1897'de Basel'de düzenlediği ilk kongrenin 125'inci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamalara karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi.

İsviçre devletinin polis gücüyle özel olarak koruduğu siyonist güçlere karşı, Rjz, Young Struggle, Zora, Aufbau, Filistin Komitesi ve çok sayıda devrimci örgütün çağrısıyla eylem gerçekleştirildi.

Basel sokaklarında yapılan yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Eylemde yapılan açıklamada, "Filistin için özgürlük, emperyalizme karşı savaşmak demektir. Son yıllarda siyonist devlet tarafından Filistin halkına karşı sayısız suç işlendi. Gelin emperyalizme karşı ortak mücadele edelim" çağrısında bulunuldu.

Eylemde sık sık "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Filistin halkına özgürlük" sloganları atıldı.