1 Ekim 2024 Salı

Batı Şeria'da halk işgal askerlerine direniyor

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde işbirlikçi Filistin Yönetimi ve siyonist işgal askerleri ortaklığıyla Aslanların İni kurucusu Abdulhakim Şahin öldürüldü. Pek çok kentte işgal askerleri ve direnişçiler arasında çatışmalar yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde işbirlikçi Filistin Yönetimine bağlı polisler, Aslanların İni kurucusu, direniş savaşçısı Abdulhakim (Aboud) Şahin'e suikast girişiminde bulundu.

Şahin'in girişimden yaralı kurtularak halkı sokağa çağırması üzerine kentte işbirlikçi polislerle direniş savaşçıları arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmaların ardından siyonist İsrail ordusu kente baskın düzenledi. Balata kampında işgal güçleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmada 4 işgal askeri yaralandı.

İsrail askerleri bir ambulansı da hedef aldı. Kurşunlanan ambulanstaki 3 sağlık emekçisi yaralandı.

Çatışmada direniş liderlerinden Abdulhakim Şahin de İsrail askerleri tarafından hedef alınarak kaçırıldı ve hem Filistin Yönetimi polisleri hem de işgal askerlerinin kurşunları sonucu aldığı yaralar yüzünden hayatını kaybetti.

Balata mülteci kampında İsrail askerleri ve direnişçiler çıkan çatışmalarda Diyaa Duwaikat da işgal askerleri tarafından katledildi.

Beytüllahim'e de baskın düzenleyen işgal askerleri çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Tubas'ta da direniş savaşçıları ve işbirlikçi Filistin Yönetimi güçleri arasında çatışmalar çıktı.

Tülkarim'e baskın düzenleyen işgal askerleri ve direnişçiler arasında da yoğun çatışmaların yaşandığı belirtildi.