22 Eylül 2024 Pazar

Batman'da binler Newroz ateşi etrafında buluştu

Binlerce kişi Batman'da Petrolkent Mahallesinde yakılan Newroz ateşi etrafında buluştu. DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, "Her yurttaş bu mücadelede elinden geleni yapmalı, umudumuz sizin partimize ve paradigmamıza sahip çıkmanız" dedi.

Batman'da Petrolkent Mahallesi'nde binlerin katılımıyla Newroz ateşi yakıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim bürosu önünde bir araya gelen kitle buradan "Bijî serok Apo", "Bê serok jiyan nabe", "Jin jiyan azadî", " Kayyımlar gidecek halklar gelecek", "Direne direne kazanacağız" ve "PKK halktır halk burada" sloganlarıyla mahalle meydanına yürüdü.

Gençlerin yoğun katıldığı Newroz'da ateşin yakılmasıyla havai fişekler patlatıldı. Newroz ateşi etrafında halay çeken kitle, alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde ateşin üstünden atladı.

'BU NEWROZ KÜRT HALKININ BAŞARISINI GETİRECEK'
DEM Parti Batman İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, 19 Mart günü gerçekleştirecekleri Newroz'a katılım çağrısında bulunarak, "Özgürlük alanının başarı alanına dönüşmesini temenni ediyorum. Nevroz baharın müjdecisidir. Bu Newroz Kürt halkının başarısını getirecek. Êlih'ten kayyuma 31 Mart'ta büyük bir cevap vereceğiz ve büyük bir başarı elde edeceğiz" dedi.

DEM Parti Batman İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik ise kentte oynanan kirli oyunlara karşı halkı duyarlı olmaya çağırarak, "Faşist rejim topyekûn bir şekilde saldırıyor ve Kürt halkının direnişini kırmak istiyor. Ama biz seferberlik ruhuyla bu faşizme karşı duracağız. Bu faşizmin karşısında durup, direnişimizi güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

TİRYAKİ: HER HAREKETİMİZ CEVAP NİTELİĞİNDE OLMALI
DEM Parti Batman milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise devletin her açıdan Kürt halkının birliğini bozma çabasında olduğuna işaret ederek, "Bu yüzden herkes sandığa gitsin. Batman halkı güçlü bir şekilde kayyımlara karşı dirensin. 31 Mart'ta bu sisteme cevap vereceğiz. Her alanı dolduracağız. Her gün her gece bu alanları dolduracağız. Bizim her hareketimiz cevap niteliğinde olmalı" ifadelerini kullandı.

SÖNÜK: HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ
DEM Parti Batman Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük, Newroz ateşi etrafında gerçekleştirdikleri buluşmanın mitinge dönüştüğünü kaydetti. Herkesin mücadelede elinden geleni yapması gerektiğini vurgulayan Sönük, "Umudumuz sizin partimize ve paradigmamıza sahip çıkmanız. Bu çalışmada hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bizim üzerimizde hayal kuranlar bu alana dikkatli baksınlar. O zaman Êlih'in kime ait olduğunu görecekler" dedi.

Newroz kutlaması halaylar, slogan ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.