28 Eylül 2024 Cumartesi

Bedriye Doku: Kızım ölü ise ölüsünü, diri ise dirisini istiyorum

Gülistan Doku'dan 17 gündür haber alınamıyor. Anne Bedriye Doku, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a seslendi: "Kızım ölü ise ölüsünü, diri ise dirisini istiyorum."

Dersim'de üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan 17 gündür haber alınamıyor. Doku'nun annesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'a seslenerek, "Kızımın ölü ise ölüsünü, diri ise dirisini istiyorum" dedi.

Doku için arama çalışmaları, Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli dalgıçlar, İstanbul, İzmir ve Konya'nın büyükşehir belediyelerinin su altı arama kurtarma ekipleri, Kayseri Türkuaz Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği dalgıçları ile Deniz Kuvvetleri ve jandarma arama kurtarma personelinden 140 kişi tarafından yapılıyor.

Dinar Deresi bölgesindeki arama çalışmalarını tamamlayan ekipler, Uzunçayır Baraj Gölü kıyısında belirlenen bölgelerde dalgıçlar ve su altı kameralarıyla aramaları sürdürüyor.

Polis ve jandarmanın dedektör köpekler ve drone ile arazide aramalarını sürdürdüğü çalışmalarda, Gülistan Doku'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

ANNE DOKU: KIZIM ÖLÜ İSE ÖLÜSÜNÜ, DİRİ İSE DİRİSİNİ İSTİYORUM
17 gündür kızının bulunması için bekleyen Bedriye Doku, yaptığı açıklamada, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve karısı Emine Erdoğan'a seslendi. 

Anne Doku, şunları söyledi: "Bana yardımcı olun. Ben bir anayım, kızım Türkiye'nin kızıdır. Burada perişan oldum, her gün ölüyorum. Niye o çocuğu tutuklamadınız, niye bıraktınız? Benim kızımı kandırdı. Bir çocuk akşam eve gelmese o ana ne yapar? Bana yardım edin. Kızım ölü ise ölüsünü, diri ise dirisini istiyorum. Kızım benim gözümün nurudur."

HDP SORU ÖNERGESİYLE MECLİSE TAŞIDI
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Oktay'ın şu soruları yanıtlaması istendi:

■ Gülistan Doku'nun bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın sadece intihar ihtimali üzerinden değil, öldürülme, intihara yönlendirme, hürriyetinden yoksun bırakılmış olma ihtimalleri ile tahkikata devam edilmesi için genişletilmiş bir çalışmanız var mıdır?

■ Zainal Abakarov'un babasının Asayiş Şube'de görev yapması ve soruşturmanın bu şube tarafından yürütülüyor olması, soruşturmanın etkin yürütülmemesine neden olacağından, dosyanın Asayiş Şube'den alınarak bağımsız bir birim tarafından yürütülmesi sağlanacak mı?

■ Görgü tanıklarının Gülistan Doku'nun zorla arabaya bindirilmeye çalışıldığını emniyete bildirdiğini ifade etmesine rağmen, soruşturma dosyası içeriğinde, emniyet kaydının olup olmadığı yönünde bilgi istenildiğine dair bir müzakerenin bulunmamasının sebebi nedir?

■ Mobese kayıtlarına ulaşılamaması ile Zainal Abakarov'un babasının soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şubede görevli olması arasında bağlantı var mıdır?

■ Arama Kurtarma ekiplerinin insan gücü ve teknik teçhizat açısından artırılmasına ve arama çalışmalarının hem su hem karada paralel olarak devam etmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?"