22 Eylül 2024 Pazar

Beştaş ve Çepni Garip Dede Cemevi'ni ziyaret etti

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'ni ziyaret ederek, Alevilerin mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'ni ziyaret etti. Beştaş ve Çepni'ye, DEM Parti milletvekili Celal Fırat, DEM Parti yöneticileri ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş da eşlik etti.

İlk sözü Celal Fırat aldı. Bir seçim arifesinde olduklarını ve zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Fırat, mücadelenin en üst seviyeye çıkarılması gereken bir süreçten geçtiklerini kaydetti. Türkiye'de kendi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştiren bir egemen zihniyetle karşı karşıya olduklarını söyleyen Fırat, 2024 yılında hala daha cemevlerinin ibadethane olarak görülmediğine dikkat çekti.

Fırat, şöyle devam etti: "Bu durumu devletin bir ayıbı olarak görmek gerekiyor. Yargı kararları tanınmıyor, cezaevlerinde binlerce insan var. Bu ülkede bu kadar adaletsizlik, haksızlık varken bizlerden sessiz kalmamız beklenmemeli."

ÇEPNİ: ALEVİLERİN YAŞADIĞI SORUNLARI BİLİYORUZ
Murat Çepni ise "Alevi canların yaşadığı sorunları biliyoruz. Bu sorunlara karşı da büyük bir direniş var. Bu direniştir ki Alevileri susturmaya, zaptetmeye çalışanların başarısızlığının en temel sebeplerinden biridir. Bizler yalnızca seçimin değil bütün demokrasi taleplerimizin mücadelesini veriyoruz. Seçimin sonrasını da kapsayan bir mücadele bu. Dilimize, kültürümüze, inancımıza sahip çıkmak ve bunu hakim kılmak için yürüttüğünüz çalışmaların ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

BEŞTAŞ: BU MÜCADELEDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Alevi toplumunun iktidarın tüm zulmüne rağmen bir arada durduğunu ve inancına sahip çıktığını ifade eden Meral Danış Beştaş, "Cemevlerinin ibadethane olduğunu herkes gibi onlar da çok iyi biliyor. Bu statünün asıl sahibi sizlersiniz. Biz onları ve bu düşünceyi tanımıyoruz. Alevi toplumunun bu ülkede ötekileştirilen, zulme maruz kalan en önemli toplum olduğunu biliyoruz. Sizlerle beraber bu mücadelenin bir yerinden tutmaya çalışıyoruz. Bu mücadelede yalnız değilsiniz. Birlikteyiz. Biz sizlerle birlikte bu yolu yürüyeceğiz" dedi.