22 Eylül 2024 Pazar

Beştaş ve Çepni halkla buluşmalarını sürdürüyor

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, İstanbul'un pek çok ilçesinde halkla yan yana gelmeye devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, İstanbul'un ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Sancaktepe'de halkla yan yana gelen Beştaş ve Çepni, burada esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ardından seçim standı önünde konuşan Meral Danış Beştaş, Newroz haftasında hem seçim çalışmalarını hem Newroz kutlamalarını bir arada sürdürdüklerini dile getirdi. "DEM'le özgürlüğe bir adım daha yaklaşacağız. DEM'le tecridi kırmaya bir adım daha yaklaşacağız" diyen Beştaş, herkesi DEM Parti'ye sahip çıkmaya çağırdı.

"Biz partimize sahip çıkarsak emin olun karşımızda duracak hiçbir güç yok. Bizim birlik olmamız lazım" diyen Beştaş, Türkiye'nin ancak DEM Parti'yle demokratikleşebileceğini söyledi. DEM Parti'nin Kürt halkına yönelik zulüm, inkar, katliam siyasetini kırmaya, Kürt halkını seçimlere malzeme yapanlara karşı sözünü söylemeye kararlı olduğunun altını çizen Beştaş, herkesi 17 Mart'ta Yenikapı'da gerçekleştirilecek Newroz kutlamalarına çağırdı.

Murat Çepni ise, Sancaktepe'ye her geldiklerinde aynı coşkuyla karşılaştıklarını belirterek, "Sizin coşkunuzla mutlaka kazanacağız. DEM Parti İstanbul'da kartopu gibi büyüyor. DEM Parti İstanbul'da halkla her buluştuğunda büyüyor. Ve DEM Parti bu coşkuyla kazanacak, demokrasi kazanacak, özgürlük kazanacak. Şimdi İstanbul'da DEM zamanıdır" dedi.

Ardından Beştaş ve Çepni, İstanbul Ataşehir'de yer alan Finans Merkezi şantiyesindeki inşaat işçileriyle buluştu ve burada işçilerin sorunlarını dinledi.

Beştaş ve Çepni, son olarak Ataşehir'de 1 Mayıs Mahallesinde gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı. Oldukça kalabalık geçen buluşmada bir kez daha DEM Parti etrafında kenetlenme mesajı verildi. Buluşma halaylarla son buldu.