20 Eylül 2024 Cuma

Beyoğlu'nda bir mekanda 3 kadın taciz ve darp edildi

Beyoğlu'nda bir meyhanede eğlenmek isteyen üç genç kadın, yan masadaki erkeklerin sözlü tacizine uğradı. Mekan sahibi genç kadınları taciz erkeklerin masasına oturmaya zorladı. Dayatmaya karşı çıkan genç kadınlar mekandan ayrılmak istedi. Önleri işletme sahibi tarafından kesilen genç kadınlar darp ve tehdit edildi. Öte yandan sosyal medya kullanıcıları mekanın adının Divane Cihangir Meyhanesi olduğunu ve çok sayıda vukuatın yaşandığını kaydetti. 

Beyoğlu Cihangir'de bulunan boğaz manzaralı lüks bir meyhanede, üç kadın tacize uğradı. Duruma itiraz eden kadınlar işletme sahibi tarafından mekanda çalışmaya zorlandı, reddedilince darp edildi.  

Halk TV'nin haberine göre, genç kadınlar yanlarında bulunan masadaki erkekler tarafından sözlü taciz edildi. Ardından masalarının değiştirilmesini istedi. Bir süre sonra Mehmet D. isimli mekanın görevlisi genç kadınlara "Bunlar benim özel misafirlerim sizi beğenmiş, size şampanya göndermek istiyorlar" dedi. Teklifi reddeden genç kadınlar, masalarının değiştirilmesi talebini yineledi. 

Masalarının değiştirilmemesi üzerine üç kadın hesap isteyerek meyhaneden ayrılmak istedi. Kişi başı 475 lira tutması gereken hesap toplamda 10 bin lira geldi. İtiraz edilince, görevli Mehmet D. genç kadınları "Masanızı diğer masayla birleştirelim hesabınızı onlar ödesin" diyerek tacizci erkeklerin masasına oturmaya zorladı. Bu durumdan rahatsız olan genç kadınlar 9 bin lira hesap ödeyerek mekandan ayrılmak istedi.

Genç kadınların önü işletme sahibi Veysi T. tarafından kesilerek "Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi buradan" dedi. Bu sırada da genç kadınlar darp ve tehdit edildi. 

Genç kadınların şikayeti üzerine olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları mekanın adının Divane Cihangir Meyhanesi olduğunu ve buna benzer çok sayıda vukuatın yaşandığını kaydetti.