22 Eylül 2024 Pazar

Bilal Atan'ın direnişi 52. gününde kararlılıkla sürüyor

Ağaç AŞ. işçisi Bilal Atan'ın direnişi 52. gününde dayanışma ziyaretiyle sürüyor. Atan'ı bugün ziyaret eden Grup Yorum ve BDSP üyeleri Atan'la dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

İBB iştiraki Ağaç AŞ. yöneticileri tarafından işkence gören ve şikayetçi olduğu için işten atılan Bilal Atan'ın İBB karşısındaki Saraçhane parkında direnişi 52. gününde.

Soğuk havaya rağmen "işimi geri istiyorum" talebiyle nöbetini başlatan Atan'a bugün de dayanışma ziyaretleri gerçekleşti. Atan'ı ziyaret eden Grup Yorum ve BDSP üyeleri Atan'la dayanışma ve mücadele çağrısı yaptı.

Anadolu topraklarının 60 yaşında mezar hakkı için direnenlere de Ankara'nın göbeğinde işe geri dönüş için açlık grevi yapanlara da tanıklık ettiğini hatırlatan Grup Yorum üyeleri, "Bilal Atan direnişinden kaynaklı toprakları aşındırdı ve kararlılıkla, iradeyle devam ediyor. Tüm halkımıza Bilal Atan'a sahip çıkmaya, dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

BDSP üyeleri ise işçi sınıfının işyerlerinde yaşadıkları baskılara, sömürüye karşı tabandan örgütlendiğini kaydetti ve "İBB'de işten atmalara ve işkenceye karşı direnen Bilal Atan'ın yanındayız" dedi.