22 Eylül 2024 Pazar

'Bizim mücadelemiz seçimleri aşan bir mücadele'

Bağcılar'da halk buluşmasına katılan DEM Parti İBB eşbaşkan adayları Beştaş ve Çepni, diğer partiler kadar büyük seçim bütçeleri olmasa da her yerde halkla bir araya geleceklerinin altını çizdi. Eşbaşkan adayları yürüttükleri mücadelenin seçimleri aştığını kaydedek, bu mücadeleyi halkla birlikte yürüteceklerini belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Eşbaşkan adaylarının bugünkü halk buluşması noktası Bağcılar oldu. 

Halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan eşbaşkanlar için uzun süre slogan atıldı, alkışlar yükseldi. 

ÇEPNİ: SEÇİMLERİ AŞAN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYORUZ
İlk sözü alan eşbaşkan adayı Murat Çepni, son derece önemli bir seçim sürecinde olduklarını dile getirdi. "Biz parti olarak uzunca bir zamandır mücadele yürütüyoruz. Seçimleri aşan bir mücadele yürütüyoruz. Sandık sonuçlarını aşan bir mücadele yürütüyoruz. Demokrasiyi de özgürlüğü mutlak olarak kazanma mücadelesi yürütüyoruz. Bu mücadeleyi sizlerin emekleriyle, özverileriyle yürütüyoruz. En büyük alkış sizleredir, emeklerinize sağlık" diyerek kitleye hitap eden Çepni, seçim sürecinde yürütülen tartışmalara işaret etti. 

Tüm tartışmaların DEM Parti etrafında yürütüldüğünü kaydeden Çepni, "İlk söylenen şu, DEM Parti örgütlü bir parti, DEM Parti politik bir kitleye sahip. Evet tam olarak da böyle. İşte biz bu seçimlerde kendi gerçekliğimizi bir kez daha en güçlü biçimde ortaya koymaya çalışacağız. Peki biz neyin mücadelesini veriyoruz. Bu seçimlerde ne vaat ediyoruz. Taleplerimiz çok net; karşımızda 20 yıldır ülkeyi suça boğmuş bir iktidar var. Başından sona liğme liğme dökülen bir siyasi iktidar var. Ülke suç şebekelerinin talanına uğramış açlık ve yoksulluk kader haline getirilmiş bir durumda" dedi. 

Çepni, bu suçlara karşı mücadele edeceklerini ve bu nedenle mücadelelerinin seçimi aştığını kaydetti. 

BEŞTAŞ: HALKIMIZLA HER YERDE BULUŞURUZ
Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, İstanbul'da gitmedikleri yer bırakmayacaklarını söyledi. Her yerde tüm halklarla buluşacaklarını ifade eden Beştaş, "Bizim seçim kampanyasında diğerleri gibi büyük bütçemiz olmayabilir; özel uçaklarımız, jetlerimiz olmayabilir. Ama bizim yüreğimiz var, halkımız var her yerde buluşuruz" dedi. 

Bu seçim kampanyasının İstanbul kampanyasına dönüştüğünü kaydeden Beştaş, DEM Parti'nin Türkiye'nin hemen hemen her yerinde seçime girdiğine dikkat çekti. Küçük, büyük, Meclis'te olsun olmasın her partinin seçime girme hakkı olduğunu ancak söz konusu DEM Parti ve Kürtler oldu mu herkesin bir taraf olduğunu kaydeden Beştaş, "Sanki bizim irademiz yokmuş gibi, sanki biz siyasi parti olarak seçimlere girmemizi illa izah etmek zorundaymışız gibi. Tartışmalar gırla gidiyor. Bunların hiçbirine kulak asmayın. Siz sadece bizi dinleyin. Bizim söylediklerimize itibar edin, bizimle ilgli o televizyonlarda konuşuyorlar. Gece yarılarına kadar hava durumunda uzman, denizde de uzman, bilimde de uzman. Sanatta da uzman, siyasette de uzman yorumcular var ne sorsanız biliyorlar. Hiçbir şey bildikleri yok" dedi. 

Konuşmaların ardından Bağcılar'da hep birlikte halay çekildi.