20 Eylül 2024 Cuma

Boğaziçi öğrencilerinden iş cinayetine karşı eylem: Güvenli kampüsler kuracağız

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan iş cinayetine karşı kampüste yürüyüş yapan öğrenciler, "İşçi, gençlik ele mücadeleye" dedi. Şirketler daha çok kar elde etsin diye bir işçinin katledildiğini kaydeden öğrenciler, "Geçen hafta bu kampüste bir kedi katledildi" dedi. Üniversite yurtlarında intihara sürüklendiklerini söyleyen öğrenciler, "Ama bizler  istediğimiz yaşamı, güvenli kampüsleri mücadelemizle kurtaracağız. Bizler kayyum düzenine, sermaye düzenine bu düzenin ortaklarına karşı mücadeleyle güvenli kampüsleri kuracağız" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 3 Ağustos Cumartesi günü kuzey kampüste bulunan inşaatta yaşanan iş cinayetine karşı okulda yürüyüş düzenledi. Dün öğlen saatlerinde kampüsün B kapı girişinde kum döken bir kamyonun dorsesinin yan yatması sonucu dorsenin altında kalan 44 yaşındaki Abdülkadir Doğan, yaşamını yitirmişti.

'İŞÇİ, GENÇLİK EL ELE MÜCADELEYE'
"Öğrenciler barınacak işçiler yaşayacak" pankartıyla pankartıyla kuzey yemekhane önüne yürüyen öğrenciler sık sık, "İşçinin katili sermaye düzeni", "Biz kadınlar, işçiler yaşamak istiyoruz", "Biz hayvanlarla birlikte yaşamak istiyoruz", "Katil sermaye", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Güvenli kampüsler kuracağız", "İşçi gençlik el ele mücadeleye" sloganları attı. 

'SERMAYE DÜZENİNE KARŞI GÜVENLİ KAMPÜSLERİ KURACAĞIZ'
Eylemde söz  alan Bahadır Cağırgan, "Sermayeyi bu okula bu kampüse sokan kayyum rejimi, bu cinayetin sorumlusudur. Bizler aylardır, yıllardır üniversite yurtlarında intihara sürükleniyoruz. Daha geçen hafta bu kampüste bir kedi katledildi. Dün de bu üniversitedeki sermayenin inşaatında bir işçi katledildi. Bizlere bu üniversitede, bu kampüste yaşamayı çok görüyorlar. Ama bizler  istediğimiz yaşamı, güvenli kampüsleri mücadelemizle kurtaracağız. Bizler kayyum düzenine, sermaye düzenine bu düzenin ortaklarına karşı mücadeleyle güvenli kampüsleri kuracağız" dedi. 

'ŞİRKET SAHİPLERİ DAHA FAZLA KAZANSIN DİYE BİR İŞÇİ KATLEDİLDİ'
Sermaye düzeninin dostlarının, şirket sahiplerinin daha fazla kazanabilsin diye dün bir işçinin katledildiğinin altını çizen Cağırgan, "Bizler bu okulun öğrencileri, bu okulun bileşeni olarak bu kampüste daha fazla can alınmasını istemiyoruz. Bizler bu kampüslerde güvenli yaşamı mücadelemizle kuracağız" ifadelerini kullandı.