21 Eylül 2024 Cumartesi

Bozan: Güçlü itiraz etmezsek kayyum rejimi ülkenin dört bir yanına yayılacak

"İradeye saygı" yürüyüşünün startı verilirken DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, meselenin sadece Hakkari Belediyesine kayyum atanması ve Kürt halkının iradesinin gasp edilmesi olmadığını kaydetti. Bozan, "2016 yılından bugüne bizim belediyelerimize kayyum atanmasıyla birlikte bu ülkede yeni bir rejim inşa edilmeye başlandı, bu rejimin adı kayyum rejimi. Biz bugün Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı çıkarken aynı zamanda kayyum rejimine de karşıyız. Aynı zamanda en büyük kayyum dediğimiz Erdoğan'ın kayyumluğuna karşıyız" dedi. Bozan, kayyum rejimine karşı tüm halklara mücadele çağrısı yaptı.

İstanbul'dan Hakkari'ye Kürt halkının iradesinin gasbına, kayyum rejimine karşı "iradeye saygı" yürüyüşü başlatıldı. İstanbul'dan Ankara'ya, Ankara'dan Batman'a son olarak Van'a araçlarla gidecek olan yürüyüşçüler için her durakta karşılama yapılacak, açıklamalarla halklara yürüyüşün amacı aktarılacak. Yürüyüş 8 Temmuz'da Hakkari'de sona erecek.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Ali Bozan, yürüyüşün amacını ETHA'ya değerlendirdi. Hakkari Belediyesine yönelik kayyum darbesinin ardından Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında adalet nöbetleri tutulduğunu, Hakkari ve İstanbul'da halkların bir araya gelerek kayyum rejimine karşı çıktığını hatırlatan Bozan, bugün de İstanbul'dan Hakkari'ye "iradeye saygı" yürüyüşünün startını verdiklerini söyledi. 

'EN BÜYÜK KAYYUM DEDİĞİMİZ ERDOĞAN'IN KAYYUMLUĞUNA KARŞIYIZ'
Yürüyüşün 8 Temmuz'da Hakkari'de sona ereceğini aktaran Bozan, "Bugün Hakkari Belediyemize kayyum atanmasını protesto ederken, AKP iktidarının ve Erdoğan'ın bu karardan geri adım atmasını talep ederken, meselenin sadece Hakkari Belediyesi olmadığını, meselenin sadece Kürtlerin iradesi olmadığını biliyoruz. 2016 yılından bugüne bizim belediyelerimize kayyum atanmasıyla birlikte bu ülkede yeni bir rejim inşa edilmeye başlandı, bu rejimin adı kayyum rejimi. Biz bugün Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı çıkarken aynı zamanda kayyum rejimine de karşıyız. Aynı zamanda en büyük kayyum dediğimiz Erdoğan'ın kayyumluğuna karşıyız. Bugün sesimizi güçlü bir şekilde çıkarmazsak, itiraz etmezsek biliyoruz ki kayyum rejimi ülkenin dört bir yanına yayılacak. Ve bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın tamamının hayatına sirayet edecek bir noktaya gelecek. Bu nedenle bugün İstanbul'dan Hakkari'ye yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kayyum darbesine karşı çıkmanın yalnızca DEM Parti'nin, Kürtlerin ve dostlarının meselesi olmadığının altını çizen Bozan, şu çağrıyı yaptı: "Bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşa çağrımız; gelin hep birlikte kayyum rejimine itiraz edelim. Kayyum rejimine karşı sesimizi yükseltelim."