3 Ekim 2024 Perşembe

Buldan'dan iktidara: Bu salona iyi bakın

HDP İzmir İl 4. Olağan kongresi halkın coşkusuyla devam ediyor. Salonda konuşma yapan Pervin Buldan, HDP'yi HDP yapan, "HDP'yi var eden, HDP'yi büyütün ve güçlendiren siz değerli halkımız hepinize tekrardan selam olsun" dedi. 

HDP İzmir'den iktidara coşkulu kongre yanıtı: Gümbür gümbür geliyoruz
Faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a atfettiği kongresini gerçekleştiren HDP  İzmir İl Örgütü, yeni yönetimini belirledi. HDP İzmir İl Örgütü'nün yeni eşbaşkanları Berna Çelik ve Vedat Çınar Altan oldu. 


Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü'nün faşist tetikçi Onur Gencer'in saldırısında katledilen Deniz Poyraz'a atfettiği "Umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor, özgürlüğe yürüyoruz" şiarlı 4. olağan kongresi, coşkuyla gerçekleşti. 

Sabahın erken saatlerinde kongrenin yapılacağın Celal Atik Spor Salonu'na binlerce kişi akın etti. Kongrenin başlamasına saatler kala HDP'liler halaylarla bekleyişlerini sürdürdü. 

Katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafları, Kürtçe, Türkçe yazılı "Bir Deniz gider bin Deniz gelir" pankartları ve HDP bayraklarıyla kongre salonu donatılırken,  Poyraz'ın annesi Fehime ve babası Abdullilah Poyraz ile siyasi parti, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda HDP Milletvekili salonda yerini aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan salona alkış, zılgıt ve sloganlarla girdi. Devrim ve özgürlük mücadelesine can verenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla kongre başladı. Binlerce saygı duruşu sırasında zafer işaretleriyle, tek bir ağızdan Çerxa Şoreşe marşını okudu, ardından yükselen "Şehid namırın" sloganı salonu inletti. 

HDP İzmir İl Eşbaşkanları ve yöneticileri kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda mücadelenin süreceği belirtirken yeni yönetime de başarılar dilendi.

'SİZLERLE GÜÇLÜYÜZ'
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Kürtçe ve Türkçe olarak kongreyi selamladı. İzmir'in halklar bahçesi bir kent olduğunu belirten Buldan, İzmir'e her geldiğinde halkın büyük bir umuduyla karşı karşıya geldiğini, yüreklerindeki cesaret, gözlerinizdeki parıltıyı gördüğünü aktardı. Buldan, "İzmir halklar bahçesi bir kent. Türkü, Kürdü, Alevisi, Çerkesi, Lazıyla, Pomak'ıyla tüm inançlarıyla kimlikleriyle Türkiye mücadele tarihinin en önemli kentlerinden biridir. Onun için burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Biz sizlerle güçlüyüz, gün geçtikçe daha da büyüyor ve güçleniyoruz. HDP'nin gerçek sahipleri sizlersiniz. Bugün HDP'yi HDP yapan, HDP'yi var eden, HDP'yi büyütün ve güçlendiren siz değerli halkımız hepinize tekrardan selam olsun" diye konuştu.

'GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ' 
HDP'nin meydanlarda, sokaklarda, işçilerin, kadınların, gençlerin yanında olduğunu vurgulayan Buldan, "HDP gerçekliği, HDP için mecalleri kalmadı diyenler, HDP artık bir kongre bile yapamayacaklar duruma gelmiştir diyenler. HDP'yi artık sokaklarda meydanlarda göremeyeceksiniz diyenler gelin bu salona bakın. Mecalimiz var mı yok mu görsünler. Bu salona baksın HDP'nin mecali var mı yok mu görsünler. Sadece kongrelerde değil, 8 Martlarda, 21 Martlarda, Newrozlarda alanlara baksınlar HDP var mı yok mu işte orada görecekler. HDP her gün büyümeye devam ediyor, onlar siyaseten tükeniyorlar. Gümbür gümbür geliyoruz, demokrasiyi isteyenler, barışı haykıranlar, özgürlüğü isteyenler, Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyenler yani HDP'liler geliyor" dedi.

'DENİZ POYRAZ'I KİMİN KATLETTİĞİNİ VE ARKASINDAKİ ÖRGÜTLÜ GÜCÜ BİLİYORUZ'
HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıda faşist tetikçi Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ı anan Buldan, davanın farklı bir ile taşınmak istediğine ilişkin konuştu. HDP'li olmanın aynı zamanda bu ülkenin geleceğine yön verme gücüne sahip olmak olduğunu vurgulayan Buldan, "Söz ve karar sahibi olmak demektir. değişimin temel anahtarı sizlersiniz. Sizin örgütlü gücünüz, mücadelemizdir, dik duruşunuzdur, direnişimizdir. Kürdüyle, Alevisiyle, Ezîdîsiyle Lazıyla Çerkesiyle bu ülkede tüm dillerin tüm kimliklerin inançların, hakların özgürce bir arada yaşama fikriyatını ortaya koyan tek parti HDP'dir. Bu böyle olmaya da devam edecektir. Bunu yaptığımız için bu kadar saldırı altındayız. Durmuyorlar. Deniz Poyraz arkadaşımızı katlettiler. İzmir'de Türkiye'nin 3. büyük ilinde Türkiye'nin 3. partisinin il başkanlığında yoldaşımızı Deniz Poyraz'ı katlettiler. Katlettikten sonra özellikle bu cinayeti örtbas etmeye çalışan bir anlayışın olduğunu çok iyi biliyoruz. Deniz poyrazı kimin katlettiğini, arkasında örgütlü gücü çok iyi biliyoruz. Bir katil tek başına bir katil değildir, arkasında organize bir güç vardır" diye belirtti.

YENİ EŞBAŞKANLAR SEÇİLDİ
Buldan'ın konuşmasının ardından seçime geçildi. Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) İzmir İl Eşbaşkanlığına Berna Çelik ve Vedat Çınar Altan seçildi. 

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen kongre yine "Şehit namirin", "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Bijî berxwedana zindanan", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kürdistan faşizme mezar olacak" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla coşkuyla sona erdi.