20 Eylül 2024 Cuma

Bursa'da özsavunma hakkını kullanan kadınların davası ertelendi

Annesine şiddet, kendisi ve kardeşine cinsel istismarda bulunarak, dillendirmeye zorlayan Kemal Künilli'yi özsavunma hakkını kullanarak öldüren Dilara ile annesi Gülçin Künilli'nin yargılandığı dava ileri bir tarihe ertelendi.
Bursa'da annesine şiddet ve kendisine cinsel istismarda bulunan Kemal Künilli'ye karşı özsavunma hakkını kullanan Dilara Künilli ile annesi Gülçin Künilli, Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Tutuklu yargılanan Dilara, duruşma salonunda hazır bulunurken anne Gülçin Künilli ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı.
 
Duruşmaya tanık olarak çağrılan kardeş S. Künilli, küçük yaştan itibaren babaları tarafından dillendirilmeye zorlandıklarına dikkat çekerek, evlendikten sonra hırsızlık suçundan 2 buçuk yıl ceza aldığını belirtti. S., kendilerine yaşatılanlar karşısında ablası ve annesinden şikayetçi olmadığını söyledi.
 
Duruşmada dinlenen diğer tanıklar da Kemal Künilli'nin eşi ve çocuklarına şiddet uyguladığını dile getirdi. Mahkeme başkanı, Gülçin ve Kemal Künilli'nin yaşları küçük 3 çocuğuna kayyım atanması için yetkisizlikle İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın cevabının beklendiğini belirtti.
 
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, Dilara'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.