30 Eylül 2024 Pazartesi

Bursa'da savaş ve sömürüye karşı birlikte mücadele çağrısı

Savaşa karşı örgütlü ve kararlı mücadele sözünü yineleyen Bursa Demokrasi Güçleri, Bursa halkına seslendi ve halkların kardeşliği için birlikte mücadeleye çağırdı. 

Bursa Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin Fomara meydanında bir araya geldi. "Savaş kaybettirir, barış kazandırır. 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" yazılı pankartın açıldığı eylemde Bursa halkına, halkların kardeşliği için mücadele etme çağrısı yapıldı. 

"Bursa uyuma halklar kardeştir" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı eylemde okunan basın metninde, iktidarın savaş politikaları ve yarattığı yıkıma tepki gösterildi. Barışın, uğruna mücadele edilmesi gerektiği belirtlien açıklamada, "Tüm halklarla barış içinde yaşanmasını istemek ve kendi ülkemizde eşit, özgür ve barış içinde bir arada yaşamak için mücadele etmek insan olmanın gereğidir" denildi. 

Savaşın ve sömürünün son bulduğu, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve dünya istendiği kaydedilen açıklamada, "Bedeli ne olursa olsun dün olduğu gibi bundan sonra da barıştan yana tavır almaya, barış istemeye, barış mücadelesinin sesi olmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Örgütlü ve kararlı bir mücadele sözünün yinelendiği eylemde birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Eylemde son olarak şu talepler sıralandı: 
🔹 "Dünya barışına en büyük tehdit olan NATO dağıtılmalıdır. 
🔹 NATO'dan çıkılmalı, emperyalist üsler kapatılmalıdır. 
🔹 Irak'ta Suriye'de savaşçı politikalara son verilmeli, askerler geri çekilmeli, yurtdışındaki üsler kapatılmalıdır.
🔹 Ülkemizde ve bölgemizde emekçi halkların eşit, özgür ve kardeşçe yaşayacağı barış politikaları ivedilikle hayata geçirilmelidir."