28 Eylül 2024 Cumartesi

'ÇED raporu halkın iradesinin çiğnenmesidir'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kanal İstanbul'a dair ÇED raporunu onaylamasının ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "ÇED Raporu bilimin ve halkın iradesinin çiğnenmesidir" denildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu onaylamasının ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Beşiktaş'taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Yoldaş Aydın da katıldı.

"Kanal İstanbul'u yaptırtmayacağız" pankartının açıldığı eylemde açıklamayı okuyan, Julia Aylin Kolcu "Sözde ÇED Raporu bilimin ve halkın iradesinin çiğnenmesidir" dedi.

'RAPOR İNŞAAT 'TRÖSTLERİNİN' ÇIKARLARINA HİZMET EDİYOR'
Kolcu, yüz binlerce kişinin Kanal İstanbul projesine karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüklerine itiraz dilekçesi verdiğini hatırlattı ve ekledi: "Şiddetle itiraz edilen bu raporun oldu bittiye getirilerek onaylanmasına itiraz ediyoruz. Kanal İstanbul ÇED Raporu bilimsel gerçeklerin dikkate alınmadığı, Proje'nin yarattığı büyük tahribatı gözlerden saklamayı hedefleyen inşaat tröstlerinin çıkarlarına hizmet eden bir rapordur."

"İstanbullular olarak yaşam alanlarımızı savunacağız" diyen Kolcu, şehri ekolojik yıkıma sürükleyecek ve halkı fakirleştirecek projeye karşı "Kanalı değil yaşamı savun" diyerek halkı bir araya gelmeye çağırdı.

"Kanalı değil yaşamı savun" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganlarının ardından eylem sona erdi.