22 Eylül 2024 Pazar

Çepni: Seçimlere Yerel Demokrasi Buluşmalarıyla hazırlanacağız

Partisinin Denizli İl Kongresi'nde yerel seçimlere ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni, "Yerel Demokrasi Buluşmaları ile her yerelde bütün halkla, halk güçleri ile nasıl bir yerel yönetim istediğimizi, yerelde nasıl iktidar olacağımızı tartışacağız" dedi. HDP Denizli İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresi Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşu ile başlayan kongrede il eşbaşkanları tarafından siyasi durum ve faaliyet raporları sunuldu. Kongrede konuşan Çepni, HDP'nin AKP-MHP faşizmine karşı bütün ezilenlerin mücadelesinde merkezi bir yer tuttuğunu belirterek HDP'ye yönelik gözaltı ve tutuklama saldırısının nedeninin de bu olduğunu söyledi.
 
"Saldırılarla HDP'nin birliğini, iradesini kırmak ve aynı zamanda HDP'nin yeni yaşam paradigmasını yok etmek istiyorlar" diyen Çepni, "Bu yüzden her zamankinden daha fazla sarılacağız, örgütlülüğümüzü daha da artıracağız, bütün ezilenlerle, emek ve demokrasi güçleriyle buluşacağız" diye sözlerini sürdürdü. Çepni'nin gündeminde ayrıca yerel seçimler vardı. Çepni şunları söyledi: "Yerel Demokrasi Buluşmaları ile her yerelde bütün halkla, halk güçleri ile nasıl bir yerel yönetim istediğimizi, yerelde nasıl iktidar olacağımızı tartışacağız. Mesele sadece seçim değil. Ekonomik ve ekolojik kriz koşullarında bütün emekçilerin ve ezilenlerin demokratik örgütlenmesinin geliştirilmesi asıldır."
 
Ortadoğu'daki gelişmeleri de ele alan Çepni, son süreçte Rojava'nın hedef haline getirildiğini vurgulayarak, "Rojava sadece bir halkın kendi kaderini tayin hakkı değildir, tüm dünyaya, tüm ezilenlere bir demokrasi modelidir. Demokrasi karşıtlarının Rojava düşmanlığının nedeni de budur. Rejimin krizine karşı bizim modelimiz de budur" dedi.