22 Eylül 2024 Pazar

Çepni'den TARİŞ'e: Sendikalı işçiden korkuyorsunuz

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, kendisine işçilerin direnişini karalayan mektup gönderen TARİŞ yönetimine cevap verdi. Çepni, TARİŞ Yönetiminin sendikalı işçilerden korktuğu için işçilerin işten çıkarıldığını söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekilimiz ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni'nin, 14 Kasım Çarşamba günü Genel Kurul'da, TARİŞ işçilerine ilişkin yaptığı konuşmada, sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan işçilerin haklı taleplerinin kabul edilmesini istemişti.
 
Bu konuşma üzerine TARİŞ Yönetimi, Çepni'ye konuya ilişkin açıklama göndererek işçileri işten çıkarmalarını meşrulaştırdı. Gönderilen mektupta, 6 aydır "birim birleştirme, kadro nakilleri ve 'ihtiyaç fazlası birimlerin personel sayısının azaltılması" çalışma yürüttüklerini belirtilerek işçilerin küçülme nedeniyle işten çıkarıldığı ifade edildi. Mektubun devamında, "Yetkili olmayan sendika, çalışanlarımızı işgale teşvik etmiş, kurum önünde çalışanlarımızın içinde olmadığı eylem grupları oluşturmuştur" diyerek 7 işçinin başlatmış olduğu direnişi görmezden gelinmeye devam edildiği belirtildi.
 
TARİŞ İŞÇİLERİNİN SENDİKALI OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?
 
TARİŞ'in mektubuna ilişkin Çepni ise "TARİŞ'te 7 işçi hukuksuzca işten çıkarılıyor ve TARİŞ yönetimi bu işçilerin sendika üyesi olduklarını bilmediğini söylüyor. İşten çıkartılan 7 işçinin de DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası üyesi olmaları bir tesadüf müdür? TARİŞ yönetimi gönderdiği mektupla kimi kandırmaya çalışmaktadır?" dedi.
 
TARİŞ yönetiminin sendikayı iftira ve suçlamalarla karalamaya çalıştığını belirten Çepni, "TARİŞ şirketi yandaş sendika dışında işçilerin haklarını savunacak bir sendikal örgütlenmeden korktuğu için bu işçileri işten atmıştır. TARİŞ de AKP Hükümeti gibi krizin faturasını emekçilere ödetmekten yanadır. Bu yüzden sendikal örgütlenmeden korkmaktadır" diye ifade etti.
 
Çepni son olarak işçilerin direnişlerinin yanında yer almaya, taleplerinin karşılanması için her platformda mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.