7 Ekim 2024 Pazartesi

CHP'li Balçova Belediyesi emekçileri: Ödeme alana kadar eylemlerimiz sürecek

CHP'li Balçova Belediyesinden ödemelerini alamayan Tüm Bel-Sen üyesi belediye emekçileri, ödeme planı somut ve kesin bir şekilde bildirilmediği takdirde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

İşçi ve emekçiden yana olduğunu iddia eden CHP'li belediyelerde emekçiler uzun süredir haklarının ödenmediğini kaydederek eylem yapıyor, iş bırakıyor. İzmir'in CHP'li Balçova Belediyesi emekçileri de uzun süredir toplu iş sözleşmesine uyulması için çağrı yapıyor. Yapılan görüşmelerde "mali kriz var, para gelince ödeme yapacağız" denilerek oyalanan belediye emekçileri belediye başkanı Onur Yiğit'ten talep ettikleri randevuya da dönüş alamadı. 

Bugün belediye önünde açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube üyesi belediye emekçileri, ödeme planı somut ve kesin şekilde bildirilmezse, ödeme yapılıncaya kadar belediye önünde basın açıklaması ve oturma eyleminin süreceğini kaydetti. İşçiler adına konuşan Nihat Filiz, 31 Mart seçimleri öncesi açıklanan projelerin işçiler, memurlar olmadan hayata geçirilemeyeceğini vurguladı.

Görevde yükselme sınavı açılmasını istediklerini söyleyen Filiz, "Liyakata dayalı atamalar yapılması için sınav yapılsın dedik. Fakat bu konuda da somut adımlar atılmıyor. Sürekli AKP'yi eleştirenler, liyakata vurgu yapan, hak, hukuk, adalet isteyen CHP'li belediyeler, önce kendileri liyakata ve hak, hukuk, adalet kavramlarını sahici anlamda pratik olarak hayata geçirmelidir. Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube olarak TİS iyileştirmelerimiz yatırılmaz ise eylemlerimiz devam edecek. Bu anlamda; yarın saat 12'de Balçova Belediyesi önünde Yeryüzü Sofrası kuruyoruz. Demokratik meşru tepkimizi yarın da göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.