20 Eylül 2024 Cuma

'Çiğdem Uçar kadınların iradesidir'

Yeşil Sol Parti Uçar'a yönelik saldırıya ilişkin Kadın Meclisinin açıklamasında, "Çiğdem Kılıçgün Uçar şahsında tüm kadınlara yapılan bu saldırıya karşı örgütlülüğümüzü büyüterek, mücadelemizi yükselterek cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar'a cumhurbaşkanı başdanışmanın sosyal medya üzerinden cinsiyetçi, milliyetçi söylemlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Faşist kadın düşmanı iktidara bağlı atanmış Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sosyal medya üzerinden cinsiyetçi, milliyetçi söylemlerle Eş Sözcümüz Çiğdem Kılıçgün Uçar'ı hedef göstermiş, tehdit etmiştir. Eş Sözcümüzün yapmış olduğu değerlendirmeler üzerinden gerçekleştirilen bu saldırı Kürt ve kadın düşmanlığının geldiği noktayı bir kez daha göstermiştir. Gerçekleştirilen basın toplantısında özellikle Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatan politikalara dair kurulan sözün hedef alınması da tesadüf değildir."

Erkek egemen iktidarın Kürt ve kadın düşmanı politikalarını karşı örgütlenerek yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de kadınların söz söylemekten geri durmayacağının altı çizilen açıklamada, daha önceki saldırıların da püskürtüldüğü eklendi.

Uçar'ın halkın ve kadınların iradesiyle seçildiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti: "Sizin baskı ve zulüm politikalarınıza karşı diz çökmeyen, boyun eğmeyen bir mücadele geleneğinin yürütücüsüdür; kadınların iradesidir. Çiğdem Kılıçgün Uçar şahsında tüm kadınlara yapılan bu saldırıya karşı örgütlülüğümüzü büyüterek, mücadelemizi yükselterek cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Vardık, varız, var olacağız. Yaşasın kadın dayanışması. Jin, jiyan, azadî."