22 Eylül 2024 Pazar

Çıplak aramaya direnen tutsağa işkence

Kürkçüler'den Kırşehir'e sürgün sevk edilen 20 yıllık siyasi tutsak İsmail Tüzün, hapishane girişinde çıplak aramayı reddettiği için darp edildi, işkence gördü. Tüzün'ün işkence sonucu oluşan yaraları ise tedavi edilmiyor. 

Kürkçüler F Tipi Hapishanesinde tutulan 20 yıllık siyasi tutsak İsmail Tüzün, 8 Mart Cuma günü Kırşehir Hapishanesine sürgün sevk edildi. Sevk sırasında birçok hak ihlaline maruz kalan Tüzün, yaşadıklarını telefon görüşmesinde ailesine aktardı.

'İŞKENCE SONUCU OLUŞAN  YARALARIM TEDAVİ EDİLMİYOR'
Xwebûn gazetesinde yer alan habere göre, Tüzün ailesine yaşadığı ihlalleri şu şekilde anlattı: "8 Mart Cuma günü koğuşuma gelip sürgün edildiğimi söylediler. Hazırlanmama ve eşyalarımı toparlamama dahi izin vermediler. Beni Kırşehir Cezaevi'ne getirdiler. Cezaevi girişinde çıplak bir şekilde beni aramak istediler, kabul etmedim. Gardiyanlar beni yere attı. Başgardiyan ve cezaevi müdürünün önünde darp ve işkence ettiler. Daha sonra tek kişilik hücreye atıldım. Gördüğüm işkence sonucu oluşan yaralarım tedavi edilmiyor."

Ailesi Tüzün'ün İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde adının olduğunu belirterek, baskıların sona ermesi ve Tüzün'ün tedavi edilmesini istedi.