7 Ekim 2024 Pazartesi

CKŞ kadınlarla devrimde örgütlenmenin önemine ilişkin eğitim çalışması yaptı

"İntihar çözüm değil, çözüm örgütlü yaşamda" şiarıyla başlatılan kampanya kapsamında CKŞ'li kadınlar eğitim çalışması yaptı. Genç kadınların örgütlü mücadeleden uzaklaştırılmaya çalışıldığı kaydedilen eğitimde, örgütlü olmanın önemine dikkat çekildi. 

Devrimci Komünist Genç Kadınlar (CKŞ) "İntihar çözüm değil çözüm örgütlü yaşamda" kampanyası kapsamında eğitim çalışması gerçekleştirdi. Genç kadınların yaşadığı sorunlar ve çözümleri, intiharların nedenleri, örgütlenmenin ve örgütlü yaşamın önemi üzerine tartışmalar yürütüldü.

Eğitime katılan genç kadınlar, erkek egemenliğinin kadınların yaşamı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Evliliklerde sorunlar yaşandığında boşanmak isteyen kadının ailesinin de boşanmaya karşı çıktığı, boşandığı durumda da ailenin kadını dışladığı örnekler yaşandığı belirtildi.

Kadın intiharlarında işgalci Türk devletinin ve Esad rejiminin özel savaş politikaları doğrultusunda uyguladığı yöntemlerin de önemli bir etkisinin olduğu belirtildi. Lise ve üniversite öğrencileri arasında kişisel fotoğrafların çekilip bu fotoğraflar üzerinden tehdit edilme örneklerinin olduğu belirtildi. Bu tür örneklerde montajlama yöntemiyle kadınlara baskı yapıldığı, tehdit edildiği, kadınların montajlanmış bu fotoğraflarının yalanını açığa çıkaracak gücü, bilgisi olmayınca da tehditlere boyun eğdiği ifade edildi.

'SOSYAL MEDYADAKİ YAŞAM TARZLARI SANAL'
JKŞ adına yapılan konuşmalarda ise yaşanan sorunlara ve çözümlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmelerde, sosyal medya mecralarında öne çıkartılan yaşam tarzının sanal olduğu milyonların gerçek yaşamını yansıtmadığını söylendi: "Dünyada büyüyen bir açlık ve yoksulluk var. Devrimin sorunları olduğu doğru. Ama başka ülkelerde yaşam daha güzel değil. Devrimin sorunlarına karşı birlikte mücadele etmeliyiz."

Kişilerin yaşamlarının, bireysellik ve bencillikle kuşatıldığı, bireysel dünyasına döndürüldüğü bunun da kişileri daha fazla mutsuz ettiği ve bunalımların buradan çıktığına işaret edildi. Gençlerin sosyal medya aracılığıyla şatafatlı ve gerçek olmayan yaşama, evliliklere özendirildiğine işaret edilen konuşmada, bu yönüyle evliliklerin kadınların erkeğe bağımlılık olduğu ifade edildi.

'AŞİRET KÜLTÜRÜNE SAVAŞ AÇTIK'
Konuşma şöyle devam etti: "Aşiret kültürüne savaş açmış durumdayız. Her gün bunun mücadelesini veriyorken, eşit ve özgür bir yaşamı kurmaya çalışıyorken genç kadınlara düşen görev kendilerini eğitmek, güçlendirmektir. Bunun tek yolu örgütlenmekten, birlikte olmaktan geçer. Hepiniz yoldaşlık bağlarıyla birbirinize bağlanmalısınız. Destek olmalısınız. Burada anlattığımız örnekleri okullarda arkadaşlarınıza anlatın. Hangi genç kadının başı beladaysa hangi kadın tehdit ediliyorsa ona yardım etmek ve suçluları cezalandırmak bizim görevimiz olmalı. Bunu örgütlü olmadan, birlik olmadan yapamayız."

Toplantıda Berbang gençlik dergisinden yazılar okundu ve tartışıldı. Eğitim çalışmasının sonunda gençler kutlama yaptı.