20 Eylül 2024 Cuma

Dada: ABD ve Türkiye halkların iradesine müdahale ediyor

Minbic'te işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Minbic Sivil Halk Meclisi Türkmen Eşbaşkanı Emel Dada, ?Türkiye ve ABD Minbic halkının iradesini kırarak bu topraklar üzerinde söz sahibi olduklarını düşünüyorlar fakat yanılıyorlar. ABD ve Türkiye'nin sınır hattında devriye gezmeleri Minbic Sivil Halk Meclisi'nin ve burada yaşayan halkların iradesine yönelik bir saldırıdır? dedi.
TSK ve ABD askerleri, önceki gün Minbic sınır hattında devriye gezerken, son gelişmeleri Etkin Haber'e değerlendiren Minbic Sivil Halk Meclisi Türkmen Eşbaşkanı Emel Dada, "İşgalciler Minbic'in köylerine girmedi, giremezler de” dedi. 
 
“Sadece Cerablus Sacur çayı civarında ABD ile vardıkları anlaşmalar doğrultusunda iki ülkenin askeri güçleri devriye geziyorlar” diyen Dada, Minbic'i çok sayıda şehit vererek IŞİD işgalinden kurtardıklarını ve yeniden işgal edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Dada, ekledi: “Askeri Meclisimiz görevinin başındadır.” 
 
Emel Dada, şu değerlendirmelerde bulundu: 
 
“Erdoğan Minbic'e saldırarak 24 Haziran seçimlerinde oyunu artırmak istiyor. Erdoğan'ın açıklamaları 24 Haziran seçimlerinde kendisini kurtarmak içindir. Erdoğan Osmanlı zihniyetini özellikle Suriye toprakları ve Türkiye'de tekrar canlandırmayı düşünüyor. Biz Osmanlı'nın zulmünden özgürleşmişken bir daha aynı zihniyetin yönetmesine karşı duracağız. Minbic halkı onu istemiyor, Minbic'i işgal saldırılarından vazgeçmelidir.
 
“Türkiye ve ABD Minbic halkının iradesini kırarak bu topraklar üzerinde söz sahibi olduklarını düşünüyorlar fakat yanılıyorlar. Biz burada Sivil Halk Meclisi olarak bu halkın bütün sorunlarını çözerken, her iki ülke bu konuda hiçbir fikrimizi almadan harekete geçerek sınır hattında devriyeye başladılar. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. ABD ve Türkiye'nin sınır hattında devriye gezmeleri Minbic Sivil Halk Meclisi'nin ve burada yaşayan halkların iradesine yönelik bir saldırıdır. Biz askeri güçlerimiz ile birlikte bu işgal saldırısına karşı mücadele edeceğiz.”
 
Suriye'de yaşayan halkların kendi sorunlarını kendisinin çözebileceğini ifade eden Dada, “ABD ve Türkiye'ye ihtiyacımız yok, onlar bize acı ve gözyaşından başka bir şey vermedi” dedi. 
 
Türkiye halklarına da seslenen Dada, şöyle konuştu: “Türkiye halkları bu işgal saldırılarını reddetmelidir. Erdoğan tüm Türkiye halkları adına karar alarak herkes ile savaşa giriyor. Halklar bu durumu engellemeliler. Bugün Suriye halklarının başına gelen savaş süreci yarın Türkiye'nin de başına gelebilir. Erdoğan Türkiye halklarını zorla savaşa sürüklüyor. Halklar bu işgal saldırısına karşı durmalılar.”