22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti: Saymadi'nin açıklamaları hayal dünyasının ürünleridir

DEM Parti MYK, Ahmet Saymadi'nin CHP ve DEM Parti'nin İstanbul'da iş birliği yaptığı iddiasına ilişkin, "Kişisel egolarına, gündem olma dürtülerine yenik düşerek partimiz hakkında hayal ürünü senaryolar yazanların halkımız ve partimiz nezdinde hiçbir hükmü ve karşılığı yoktur" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ahmet Saymadi'nin yerel seçim sürecinde DEM Parti ve CHP'nin İstanbul'da iş birliği yaptığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

'BU SÖZLER İTİRAF DEĞİL İFTİRADIR'
DEM Parti'nin iktidarın korkulu rüyası olduğu, topluma karşı kurulan kumpasları boşa çıkardığının altı çizilen açıklamada, her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de özel savaş yöntemleri, karalama kampanyaları ve saldırıların hedefinde olduğu kaydedildi. "Daha önce yalan, iftira, montaj videolarla partimizi hedef alan iktidar ve denetimindeki medya aparatları bu seçimde de DEM Parti ve Kürt düşmanlığını temel siyaset haline getirmiştir" denilen açıklamada, Ahmet Saymadi'nin DEM Parti Parti Meclisi üyesi olmadığı halde öyleymiş gibi lanse edildiğine dikkat çekildi. Saymadi'ni bir dernekte sarf ettiği sözlerin, "Yürütme'nin başı ve iktidar medyası tarafından kullanılması saldırıların son halkası" olduğu belirtildi. İktidar medyasının "büyük itiraf" olarak lanse ettiği sözlerin iftira olduğunun altı çizilen açıklamada, "Parti kurullarımızda yer almayan, partimiz adına hiçbir konuşma yetkisi bulunmayan Saymadi'nin açıklamaları tamamen kendi hayal dünyasının ürünleridir. Partimizin 'Kent Uzlaşısı' çerçevesinde kimlerle görüştüğü ve hangi sonuçları elde ettiği parti sözcülerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından aşama aşama kamuoyuna açıklanmıştır. Kent Uzlaşısı CHP veya başka bir parti ile tariflenemez, ayrıca Kürt coğrafyasında hiçbir parti ile anlaşmamız yoktur. Kişisel egolarına, gündem olma dürtülerine yenik düşerek partimiz hakkında hayal ürünü senaryolar yazanların halkımız ve partimiz nezdinde hiçbir hükmü ve karşılığı yoktur" denildi.

'SİYASETİ SEÇKİNLERİN İŞİ VE UĞRAŞI OLMAKTAN ÇIKARDIK'
Erdoğan'ın "bunlar irade olamıyor" sözlerinin işaret edildiği açklamada, iktidar medyası tarafından sonra kullanılan bu tür açıklamaların kime ve neye hizmet ettiğini apaçık ortada olduğunun altı çizildi. DEM Parti'nin halklaştığını; oy veren tüm halkları aday belirleme önçesimlerine ve karar alma süreçlerine katan yegane parti olduğu vurgulanan açıklamada, genel seçimler sonrası yapılan yüzerce halk toplantısı, koneranslar ve alınan kararların da somut göstergesi olduğu dile getirildi. "Partimiz siyaseti dar siyaset seçkinlerinin işi ve uğraşı olmaktan çıkarmıştır" denilen açıklamada, bütün saldırılara, iftiralara, kumpaslara ve ayak oyunlarına rağmen Newroz kutlamalarında ve seçim kampanyasında milyonların DEM Parti etrafında kenetlendiği, hazmedemeyenlerin en iyi bildikleri şeyi yaparak, yalan, iftira, karalama kampanyaları ile sonuç almaya çalıştığı vurgulandı. 

'HALKIMIZLA KİRLİ OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAĞIZ'
DEM Parti MYK'nun açıklamasında son olarak şunlar söylendi: "Bir kez daha hatırlatalım ki, bunlar beyhude çabalardır. Başta AKP Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere, DEM Parti'nin iradesini görmek isteyenlerin başka yerlere bakmasına gerek yok, Newroz meydanlarına, seçim mitinglerimize bakmaları yeterlidir. DEM Parti siyaset üretme becerisiyle, mücadele azmiyle halklarımızın hak ve menfaatlerini en üst düzeyde temsil etmeye, iktidarın oyunlarını boşa çıkarmaya ve 3'üncü Yol siyasetini büyütmeye devam edecektir. Partimiz ve halklarımız kara propagandayı ve kirli oyunları boşa çıkaracaktır."