22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti'den Eskişehir köylerinde halk buluşması

DEM Parti Eskişehir Belediye Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun, Kızılcaören ve Gündüzler köylerinde halkla buluştu, DEM Parti'ye sahip çıkma çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve İzzettin Altun, Odunpazarı İlçe Eşbaşkan adayı Ferit Dilman'ın katılımıyla, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Kızılcaören ve Gündüzler köyünde halk buluşması yapıldı.

Gündüzler'de gerçekleştirilen halk buluşmasında konuşan Gamze Toprak, seçimlerin mücadelenin araçlarından birisi olduğunu söyledi. Kendileri için meselenin sandıktan ibaret olmadığının altını çizen Toprak, "Köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşıyoruz, kapıları çalıyoruz. Partinin arkasında durun demek için gidiyoruz. Bugün bu kahvehanede toplandıysak anlamı şudur: Partinize sahip çıkmanız gerekiyor" dedi.

"Onların dili yasaklanmıyor, onların söylediği her şey meşru görünüyor ama biz bugün sokakta DEM Parti'yle yok yürümemize bile göz yumamayan insanlarla karşılaşıyoruz. Milliyetçi kesimden burada bizi gördüğü her yerde bozkurt işareti yapan insanlar var ama bizi gördüğü zaman gözyaşlarına boğulan annelerimiz de var, bizi gördüğü zaman kocaman sarılan genç kadınlarımız da var" diyen Toprak, herkesi DEM Parti'ye sahip çıkarmaya çağırdı.

'ALANLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Ardından Kızılcaören köyünde halk toplantısı düzenlendi. DEM Parti'nin Eskişehir'de aday göstererek bir irade açığa çıkarttığını vurgulayan Gamze Toprak, "Geleceksizliğe karşı umut için varız. Amed'de, İstanbul'da, Eskişehir'de Newroz'da bunu gördük. Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar biz alanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.