22 Eylül 2024 Pazar

DEM Parti'nin Adıyaman ve Muş'ta çalışmaları sürüyor

Adıyaman ve Muş'ta halkla bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları Bakırhan, 31 Mart'ı zafer gününe çevireceğiz. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın seçim çalışmaları kapsamında bugün de halkla bir araya geldi. Hatimoğulları'nın adresi Adıyaman olurken Bakırhan Muş'taydı. 

Adıyaman'daki programına Hatimoğulları Çelikhan ve Pınarbaşı beldesinde başladı. Halk buluşmasına katılan Hatimoğulları ve beraberindeki heyete kırsal Yarmakaya mahallesi girişinde çiçeklerle karşılandı. Hatimoğulları, oluşturulan araç konvoyu ile Bulam'daki seçim bürosu önüne geldi. Hatimoğulları, burada beraberindeki belediye eş başkan adayları ile birlikte kendilerini bekleyen halkı selamladı.

'SANDIĞA GİDERKEN DEPREMİ HATIRLAYACAĞIZ'
Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, "Bu topraklarda yüz yıllardır dilimiz, inkar edilmiş durumda. Bulam halkı, dilini koruyarak bize umut oluyor. Her buraya geldiğimde heyecan duyuyorum. Belediyelerin görevi toplumsal sorunları çözmektir. Gençlerimiz göç ediyor, iş olmadığı için. Bu topraklarda bir deprem oldu ve devlet buraya gelmedi. Birçok canımız enkaz altında can verdi. Belediyelerimiz ile yaralarımızı beraber saracağız. Kim belediyemize gelirse, kendi anadilinde hizmet alacak. 8 Mart ve Newroz coşkusu ile 31 Mart'ı zafer gününe çevireceğiz" diye konuştu. 

Ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları halka seslendi. 6 Şubat deprem katliamını hatırlatan Hatimoğulları, "Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz ve bize bunları yaşatanları cezalandıracağız" dedi.

Hatimoğulları, Parti Meclisi üyeleri İzzet Karadağ'ın o dönem organize edilen yardımlaşma kampanyalarından kaynaklı geçtiğimiz günlerde tutuklanmasını da hatırlattı. Hatimoğulları, "Yardımlaşmamızdan rahatsız olanlar arkadaşımız, Parti Meclisi üyemiz İzzet Karadağ'ı tutukladı. Adıyaman'da çok çalıştı ama şuan cezaevinde. Ona Bulam'dan selam gönderiyoruz. Muhalefet partisi, kayyım gelecek iddiasıyla 'bize oy verin' diyor. Bizim oylarımız kimseye gitmez. Halkımızın bilinci çok yüksek düzeyde. Kürdistan'ın dört bir yanını gezdik ve değerli halkımızın ne kadar kararlı olduğunu gördük. Halkımız hiçbir politikaya pabuç bırakmaz. Kayyımcı zihniyete 31 Mart'ta 'hayır' diyeceğiz. Bulam'a hizmet etmeye geliyoruz. DEM Parti çok sayıda büyükşehir belediyelerini kazanacak. Kayyım atanan bütün belediyeleri kazanacağız. Belediyelerimize yeni belediyeler katacağız. Geldiğimizde Bulam'ın bütün sorunlarını çözeceğiz. Kadınlar için istihdam alanları oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Depremde yitirilenlerin anısına müzik çalınmayan program, alkışlar ile son buldu. Hatimoğulları ve beraberindekiler daha sonra Adıyaman kent merkezine geçti.

'BULANIK'TAN REKOR OY BEKLİYORUZ'
Bakırhan da Muş'un Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde halk buluşmalarına katıldı. 12 Mart 2004'te Qamişlo'da rejimin katlettiği 52 Kürdü anan Bakırhan, "2004'teki Suriye rejimi Kürt'ü yok saydığı için bugün ne halde görüyoruz. Bu katliamı yapanları kınıyoruz. Yine Gazi Katliamının da yıldönümü. 95'lerde 17 Alevi, Kürt, devrimci insan orada katledildi. Onları da saygı ve minnetle anıyorum. Bu katliamları yapanları kınıyoruz. Bu katliamların bir gün muhakkak hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

"Kürt ve Kürtçeye düşmanlığı bırak. Sekiz yıldır Kürt halkının iradesine atamış olduğun bu kayyımcı anlayıştan vazgeç. Kürdü asit kuyularına atan, cezasızlıkla ödüllendirilen JİTEM ittifakından ayrıl. Kürt halkının iradesini gasp etmek için bölgeye taşıdığın asker polis gibi kaçak seçmenler oy kullanmasın; o kentin halkı oy kullansın, hangi partinin adayını seçiyorsa seçsin. Büyük bir kumpasla oluşturduğun Kobanî kumpas davasıyla tuttuğun Selahattin Demirtaşları, Gültan Kışanakları, Sabahat Tuncelleri, Leyla Güvenleri ve onlarca arkadaşımızı bırak" taleplerini sıralayan Bakırhan, Bulanık'ta rekor oy beklediklerini dile getirdi.