20 Eylül 2024 Cuma

Demirtaş yarın Silivri'de görülecek duruşmaya çıkacak

İstanbul'da 17 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen Newroz kutlamasındaki konuşması nedeniyle hakkında dava açılan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silivri'de görülecek 4. duruşmaya katılacak.
İstanbul'daki 2013 Newrozundaki konuşması nedeniyle yargılanan tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 16 Mart'ta Silivri'de görülecek davanın 4. duruşmaya katılacak.
 
Demirtaş, 17 Mart 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Newroz kutlamalarındaki konuşmasında nedeniyle HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte 'Örgüt propagandası yapma" suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, iki kişinin yaptığı suç duyurusuna dayanarak hazırladığı iddianamede, "Şüpheliler TBMM'de temsil edilen bir siyasi partinin milletvekilidir. İstanbul'daki etkinlikte yaptıkları konuşmalarda kullandıkları ifadeler, amacı ülke topraklarının bir kısmını yaygın şiddet ve terör eylemleriyle devlet idaresinden ayırıp yerine Marksist Leninist ilkelere dayalı bağımsız bir Kürdistan devleti kurmak olan ve 1984'ten beri ülkemiz genelinde silahlı eylemler gerçekleştiren, niteliği yargı kararları ile de tescil edilmiş PKK/KCK terör örgütünü ve liderini övücü niteliklerdir. Siyasal kişiliği olan şüphelilerden devletin, ülke içindeki terörist faaliyetleri meşru gösteren, öven ifadelerden uzak durmasını beklemek hakkı vardır" ifadelerine yer verildi.
 
Newroz konuşmasında Demirtaş, Paris'te katledilen üç Kürt siyasetçisi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan'ı anmıştı. Demirtaş daha önceki duruşmalara SEGBİS'le katılarak savunmasını yapmıştı.
 
Silivri Alibey Salonu'nda 16 Mart'ta görülecek duruşmaya, tutuksuz yargılanan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yanısıra HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ve HDP milletvekilleri de katılacak.