28 Eylül 2024 Cumartesi

Denizli'den müteahhitler ve imar izni verenler hakkında suç duyurusu

Denizli Beşiktaşlılar Derneği depremde enkaza dönem binaları yapan müteahhitler ve imar izni verenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Maraş merkezli iki büyük depremde binlerce bina yıkıldı, kullanılamaz hale geldi. Denizli Beşiktaşlılar Derneği, bu binaları inşa edenler ve ruhsat verenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Denizli Adliyesi önünde dernek adına açıklama yapan avukat Hasan Ozan Orpak, tespit ettikleri 29 müteahhit, inşaat şirketi ve imar izinlerinin altında imzası bulunanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Depremin değil binaların öldürdüğünü belirten Orpak, "Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen içimizdeki ateş sönmüyor. Bu binaları yapanlarında herhangi bir sorumluluk taşımadan kanunlarımızdan ve vicdanlarımızdan kaçamayacaklarını çok iyi biliyoruz" dedi.

Yıkılan binalara yapı ve iskan ruhsatı veren, denetim görevini yerine getirmeyenlerle ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Orpak, bu kişilerin kaçma şüphesi olduğuna da işaret etti. Orpak, "Bu binalara kim izin verdi? Bu binalar neden yıkıldı? Bu binalar yapılırken denetim yapılmadı mı? Ayakta kalan binalar varken bir müteahhit 'benim ki yıkıldıysa benden hesap soramazsınız' diye konuşabilir mi? Enkaz altında kalan kızının elini tutan babanın hesabını kim verecek" sorularını sorarak sorumluların hesap vermesini istedi.