21 Eylül 2024 Cumartesi

Dersimliler enerji işçilerine sahip çıkıyor

15 gündür direnen FEDAŞ işçileri, halkı bilgilendirme toplantıları yapıyor. Enerji-Sen üyesi işçilerin üzerine araç sürüldü. Çıkan tartışma sonrası ifadeye çağrılan enerji işçileri, "Bizi bize kırdırmak isteyenlere cevabımızı birliğimizi koruyarak vereceğiz" dedi. 

Enerji-Sen üyesi enerji işçilerinin direnişi 15. güne ulaştı. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (FEDAŞ) her türlü kirli yolu deneyerek yıldırmaya çalıştığı işçiler bir yandan direnirken bir yandan da Dersim halkını ziyaret ederek gerçekleri anlatıyor, FEDAŞ patronlarının yüzünü teşhir ediyor. 

İşçilerin acil işlere müdahalesini engellemek için araçların anahtarlarını alan FEDAŞ, trafoların başına polis dikerek direnişteki işçilerin "hırsızlık" yapabileceğini öne sürmüştü. Halka, direnişçileri karşı karşıya getirmek isteyen patronun bu hamlesi halkın işçilerin yanında yer almasıyla boşa düşürülmüştü. 

Direnişin 15. gününde enerji işçileri köyleri dolaşarak bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Gittikleri bölgede dışarıdan getirilen işçilerle FEDAŞ yöneticileri halk tarafından protesto edilirken, FEDAŞ’a ait bir araç işçilerin üzerine sürüldü. 

Tepki gösteren işçiler karakola ifadeye çağrıldı. Direnişi sürdüren enerji işçileri, "Fırat Aksa'da en temel hakları için mücadele eden enerji işçilerinin ısrarlı birliğini bozamayacaklar. Bizi bize kırdırmak isteyenlere cevabımızı birliğimizi koruyarak vereceğiz. Yaşasın FEDAŞ işçisinin birliği" dedi.