22 Eylül 2024 Pazar

'Dilovası'nı İzmit'in, Marmara'nın incisi yapacağız'

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde halk buluşmasına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Belediyecilik anlayışımızla Dilovası'nı İzmit'in, Marmara'nın incisi haline getirmeye söz veriyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde halkla buluştu.

Halepçe ve Beyazıt katliamlarında yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan Bakırhan, "Ortadoğu'da ve bu topraklar üzerinde hiçbir canın yaşamını yitirmediği bir ülkede yaşamak için çalışacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Dilovası Belediyesinin yıllık bütçesinin 611 milyon olduğuna işaret eden Bakırhan, "Hizmetiyle, temizliğiyle, altyapısıyla, yeşil alanıyla, çocuk parklarıyla, kadın ve gençlik merkezleriyle kıyasladığımız zaman; bu kadar devasa bir bütçeye sahip olan Dilovası'nın Siirt'in bir mahallesi kadar hizmet görmediğini görürüz" dedi.

Halka hizmet vermesi gereken hiçbir kurumun Dilovası'nda olmadığını söyleyen Bakırhan, "Dilovası'nın bütçesi talan ediliyor. Dilovası'nda sizin için, çocuklarınız için gelen o paralar belediyeye yakın çevreler tarafından ranta dönüştürülüyor, cebe indiriliyor. İş için, yoksulluk için, aş için, kültür için, sanat için harcanması gereken para maalesef ortada yok. Buraya ilçe demek için bin şahit lazım. Burada hizmet var demek için bin şahit lazım. Sizler bunu hak etmiyorsunuz" dedi.

'DİLOVASI'NDA HALK ZEHİR SOLUYOR'
Dilovası'nın sermayeye peşkeş çekildiğini ve halkın zehir soluduğunu belirten Bakırhan, Türkiye'de kanser oranının en yüksek olduğu ilçelerden birinin Dilovası olduğunu vurguladı. Belediyenin uzun yıllardır AKP'nin elinde olduğuna dikkat çeken Bakırhan, şöyle devam etti: "Şimdi bu havayı bize solutanlara, bu havayla çocuklarımızı hasta eden bu sisteme nasıl oy vereceğiz? Bu havayı bize solutanlar hangi yüzle Dilovası halkından oy isteyecek? Bize bu işsizliği, bu dar sokakları, caddeleri reva görenleri; çocukların oyun oynayacakları parkları, bahçeleri yapmayanları; kadını yok sayanları Allah'ın izniyle göndereceğiz. Onların yerine halkçı, toplumcu, emekçi, çalışan dostu, kadın ve gençlerin hizmetinde olan; rantçılık ve hırsızlık yapmayan bir belediyecilik anlayışını inşallah hep beraber getireceğiz."

'SİLAHA KAYNAK VAR AMA ASGARİ ÜCRETLİYE YOK'
AKP-MHP iktidarının sermayenin dostu olduğunu ve bunu da itiraf ettiğini dile getiren Bakırhan, "Topa kaynak var, silaha kaynak var, SİHA'ya kaynak var, cezaevlerine kaynak var ama Erdoğan diyor ki emekliye, asgari ücretliye kaynak yok. İnsanlar Kürt illerinden yoksul oldukları için Dilovası'na geldiler, şimdi burada geçinemiyorlar ve yurt dışına gidiyorlar. 22 yıldır bu ülkeyi yönetenler hangi vicdanla yoksullardan, emeklilerden, emekçilerden oy istiyor" diye sordu.

AKP'nin hakikatinin açlık, savaş, yoksulluk olduğunu vurgulayan Bakırhan, iktidarı belediye seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğratarak demokratik bir Türkiye'yi emekçilerle, kadınlarla, gençlerle birlikte sağlayacaklarını söyledi.

'İKTİDARIN DERDİ FİLİSTİN, GAZZE DEĞİL'
Erdoğan'ın Filistin'e dair söylemlerine işaret eden Bakırhan, "Bunların derdi Filistin, Gazze değil. İsrail'le en büyük yaş meyve, sebze ve gıda ticareti yapan ülke kim? Türkiye. Peki, İsrail'in Filistin ve Gazze halkını katleden silahlarının demirini, metalini veren ülke kim? Gazze'nin, Ramallah'ın etrafını ören o duvarların betonunu, demirini, çimentosunu veren kim? Şu anda İsrail limanında en çok gemi hangi ülkeye ait? Ramazan ayındayız, insan bu kadar yalan söylemez. İsrail'le en büyük ticareti yapacaksın ama Filistin'in çocukları Gazze'de, Ramallah'ta katledildiği zaman onu seçim malzemesi haline getireceksin" ifadelerini kullandı.

"Belediyecilik anlayışımızla Dilovası'nı İzmit'in, Marmara'nın incisi haline getirmeye söz veriyoruz" diyen Bakırhan, yaklaşık 20 gündür gezmedikleri il, ilçe kalmadığını, her yerin kazanmaya kilitlendiğini söyledi.

'KÜRT İLLERİNE KAÇAK SEÇMEN TAŞIDILAR'
İktidarın seçim hilelerine tepki gösteren Bakırhan, "Kürt illerine kaçak seçmen taşıdılar. Asker polis, özel tim taşıyorlar. Sandıkta alamadıkları, demokratik yol ve yöntemlerle yenişemedikleri Kürtlerin iradesini gasp etmek istiyorlar. Ne yapacak Dilovası? Kürt illerinde seçmen olup oraya gidemeyen arkadaşlarımızı oylarını kullanmak üzere gönderecek. Eğer gidecek arkadaşların ekonomik durumu iyi değilse, lütfen en yakındaki il ve ilçe örgütlerimize uğrasınlar. Kürt illerinde oyu olan ama gidemeyen arkadaşlarımızı lütfen ikna ederek il ve ilçe örgütlerimize yönlendirin" çağrısı yaptı.