21 Eylül 2024 Cumartesi

Direniş 32. gününde: Trendyol'a ait her yeri eylem alanına çevirelim

32 gündür direnen Trendyol Esenyurt depo işçileri, taleplerinin makul ve kabul edilebilir olduğunun altını çizdi. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, "Bu saatten sonra Trendyol'un bulunduğu her yer bizim direniş alanımızdır" diyerek kamuoyuna ve emek dostlarına Trendyol'a ait olan her yeri eylem alanına çevirmeye çağırdı.

Müzakere sürecinin oluşması nedeniyle Trendyol direnişi Maslak'taki şirketin genel merkezi önünden yeniden Esenyurt'taki depo önüne taşındı. İşçiler cumartesi gününe dek müzakere sürecini bekleyeceklerini kaydederken, depoda çalışan işçilere de sesleniyor ve patronların emek sömürüsüne karşı örgütlü mücadeleye çağırıyor.

ACAR: BU SAATTEN SONRA TRENDYOL'UN BULUNDUĞU HER YER DİRENİŞ ALANIMIZDIR
Direniş çadırı önünde açıklama yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, taleplerinin kabul edilebilir olduğunu 32 günlük bir direnişe gerek dahi olmadığını söyledi. Acar, kendileriyle dayanışmak istendiğini ve "sizin için ne yapabiliriz" diye sorulduğunu söyleyerek, şu çağrıyı yaptı: "Bu saatten sonra Trendyol'un bulunduğu her alan bizim direniş alanımızdır. Trendyol'un logosunun bulunduğu her yer, depoları, ekspresler, Trendyol'un kasasının bulunduğu marketler, sosyal medya, kendisinin bulunduğu platformlar, sanat sponsorlukları, süper lig sponsorluklarının olduğu ve logosunun gözüktüğü yerler, stadlar, üniversiteler, kentlerin meydanları bizim direniş alanımızdır. Biz bizimle dayanışacak olanların yaratıcılığına güveniyoruz. Bu memleket daha önce işçilerin iradesine saygı duymayan, işçileri böcek yerine koyan, bizleri süpürüp atabileceğini zanneden hadsiz bir sürü patrona haddini bildirmiştir. Trendyol patronuna da haddini hep beraber bildireceğiz. Mutlaka biz kazanacağız."

Direniş alanında sık sık "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın onurlu direnişimiz", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları yükseldi. İşçileri bugün TİP Emek komisyonu ziyaret etti.

TAŞKIN: KAZANAN BİZ OLACAĞIZ
Direnişçi işçiler vardiya değişikliğinde depoda çalışan işçilere seslendi. İşçilerden Aydın Taşkın, "14 işçi bu mücadeleden vazgeçmeyecek. Sonuna kadar sürdürecek, ne olursa bu davadan vazgeçmeyecek. Bu kararlılığı görecekler. Biz sonunda kazanan olacağız. Direne direne kazanacağız" dedi.

ŞEN: YANIMIZDA GÖREMEDİĞİMİZ İSİMLERE ÖFKE DUYUYORUZ
PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen de Trendyol işçilerinin yaşadığının ileride birçok işçi ve emekçinin yaşayacağını kaydetti. Büyük sermaye şirketlerinin işçiyi sıfır maliyetle çalıştırmaya çalıştığını söyleyen Şen, direnişçilerden Muhammed Cengiz'in 13 yaşından beri çalıştığını, Trendyol'dan da 5 buçuk ayı doldurmadan tazminatsız işten çıkarıldığını hatırlattı. Şen, "Yanımızda olanları biliyoruz. Ama göremediğimiz birçok isim var. Buna öfkeliyiz. Kandırılmış hissediyoruz kendimizi. Milletvekili, bürokrat, gazeteci, sanatçı emekten dem vuruyorsun, işsizlikten bahsediyorsun 32 gün oldu neredesin? Burada bir haklı talep var, sesimizi duyurun diyoruz. Emekten yana olduğunu iddia edip sessiz kalan herkese artan bir öfke duyuyoruz" ifadelerini kullandı.