21 Eylül 2024 Cumartesi

Direnişe başlayan Limter-İş patronlara öğlene kadar süre verdi

Üyelerinin gasp edilen hakları için Tuzla'da direnişe geçen Limter-İş, patronlara sorunun çözümü için 12.00'a kadar süre verdi. Sendikayı muhatap almak istemeyen patronlara karşı işçiler sendikasına sahip çıkarak yanıt verdi.

Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesi'nde (GEMAK) üyelerinin gasp edilen hakları için direnişe başladı.

İŞÇİLER AŞAĞILANARAK İŞTEN ATILDI 

6 işçi iş yerinde hiçbir gerekçe sunulmadan, hakaret ve aşağılamayla işten atıldı. Ayrıca ihbar ve kıdem tazminatları gasp edildi.

İŞÇİLER SENDİKASINA SAHİP ÇIKTI 

Limter-İş'in devreye girmesinin ardından sendika düşmanı patronlar işçileri arayarak, hakları ödeyeceklerini fakat sendikayı muhatap almak istemediklerini iletti. Sendikal hakkına sahip çıkan işçiler patronun teklifini reddetti.

LİMTER-İŞ PATRONLARA 12.00'A KADAR SÜRE mi

Bunun üzerine patronlar sendikanın avukatının arayarak talepleri kabul edeceğini iletti. Sabah saatlerinde tersane önüne gelen Limter-İş, patronlara 12.00'a kadar süre verdi. Sorun öğlen saatlerinde çözülmediği takdirde yarın direniş çadırını kuracakları uyarısında bulundu.

SAYGILI: CEKETİNİZİ ALIP ÇIKMAYIN HAKLARINIZI ARAYIN 

Tersane önündeki işçilere kısa bir açıklama yapan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Patronlar size çıkın dediğinde ceketini alıp gitmeyin. Haklarınızı bırakmayın yasalardan sizden yana. Sendikanız sizinle. Limter-İş'e üye olun birlikte direnelim" dedi.

TAŞERON PROVOKE ETMEYE ÇALIŞTI

Açıklamanın ardından taşeron provokasyon çıkarmaya çalıştı. Limter-İş yöneticilerini alandan gitmeleri teklifinde bulunan taşerona, sendika yöneticileri yanıt verdi. "Muhatabımız sen değil tersane yönetimidir" dedi. Taşeronun susturan sendika yöneticileri işçilere de patronların ne kadar korktuğunu, işçileri sindirmek için böyle davrandığını kaydetti. Sendika yöneticilerinin yanına gelen Tersane İdare Amriri özür diledi, sorunu çözmeye çalıştıklarını bildirdi.